Am promis de ceva vreme că după terminarea „serialului” Pink Floyd vom trece la albumele trupei Queen, iar momentul cu pricina a sosit. Prin urmare, multe săptămâni de aici încolo ne vom întâlni cu muzica trupei britanice, pentru că ei au scos de-a lungul timpului 17 albume, pe care le vom parcurge pe rând, în fiecare sâmbătă sau duminică. Queen s-a format în anul 1971, fiind alcătuită iniţial din Freddy Mercury (voce, pian), Brian May (chitară, voce), John Deacon (chitară bas, chitară şi voce) şi Roger Taylor (percuţie şi voce). Queen este de fapt continuatoarea trupei Smile, din care, alături de Bryan May şi Roger Taylor mai făcea partea Tim Staffell, care a părăsit trupa în 1970. La puţin timp după plecarea lu Staffell, Freddy Mercury s-a alăturat trupei, iar numele acesteia a fost schimbat în Queen. Cum spaţiul nu îmi prea permite, nu voi vorbi mai mult despre formaţie, cei care doresc să afle mai multe detalii le pot găsi pe site-ul oficial al trupei. Primul album al trupei britanice a fost lansat în 1973 şi se cheamă simplu „Queen„. Rolling Stones scria despre Queen după lansarea primului album în termeni elogioşi: „Nu e nici o îndoială că acest cvartet britanic funky, energic dispune de toate instrumentele de care are nevoie pentru a-i face pe Led Zeppelin să abdice de pe tronul heavy metal-ului, şi, pe lângă aceasta, să devină o forţă cu adevărat influentă în lumea rock-ului. lor Albumul de debut este superb „. Albumul „Queen” a fost lansat în iulie 1973 şi cuprinde 11 piese, dintre care vă propun spre ascultare şase: „Keep Yourself Alive„, „Doing All Right„, „Great King Rat„, „My Fairy King„, „Liar” şi „Jesus„. Cam atât deocamdată despre Queen, cu care ne vom întâlni şi în weekend-ul următor; ce va fi mâine şi în zilele care vor urma pe aici chiar nu ştiu, s-ar putea să fie linişte deplină, dar s-ar putea să apuc să pregătesc de astăzi ceva care să apară în acele zile; oricum, dacă mâine nu voi fi, ne vom întâlni luni, marţi sau mai degrabă miercuri.

sursa: youtube (user – queenofficial)

sursa: youtube (user – UltimateQueenChannel)

sursa: youtube (user – UltimateQueenChannel)

sursa: youtube (user – junttihiiri)

sursa: youtube (user – queenofficial)

sursa: youtube (user – DanQueen2008)

De ping-uri nu am chef acum, şi aşa tot omul normal e plecat zilele astea; cum eu nu sunt un om normal, voi pleca numai mâine 🙂 . Un weekend (prelungit) frumos tuturor!

Comentarii
 1. Ana spune:

  Bune alegeri! De fapt, cred ca am spus o mare prostie! Nu poti sa faci alegeri proaste cand vine vorba de Queen si de inegalabilul Freddy! 🙂

 2. romanianstampnews spune:

  Nici nu am ce spune. Cine sunt eu şi cine au fost ei? 🙂

 3. […]   Coltu,  Mesterul, Icepickk,  Zina,  Innerspacejournal,  Alex Mazilu, Teo Negura, Alecu Racoviceanu, […]

 4. Frumos şi bine scris articol. Cred că trebuie să fii inspirat scriind despre ei. A fost şi rămâne o trupă extraordinară ce a făcut o muzică fără moarte, zic eu. Multumesc de post!

  • Călin spune:

   nu e uşor să scrii despre ei…tocmai pentru că nu e vorba de oricine, pentru că nu poţi bate câmpii…trebuie să te documentezi, să ai surse credibile la îndemână. dar până la urmă e plăcut, pentru că mai şi afli lucruri noi şi încerci să le dai mai departe.

 5. Luna patrata spune:

  Nu prea am eu chef de vorba, dar am adus o melodie care sa spuna ea tot ce trebuie. 😉

 6. Superb articolul , felicitari si wekend placut si prelungir 🙂 sper sa nu te superi daca vin cu o completare cu o melodie care-mi place

 7. psi spune:

  iată aşadar reţeta unui weekend prelungit… perfect. queen şi zâmbet.
  ευχαριστω!

  • Călin spune:

   nu ştiu dacă e exact asta reţeta, nu ştiu nici dacă există neapărat o reţetă sau dacă există doar una. oricum, dacă există şi sunt mai multe, ar putea fi una din ele.
   έχουν μια μεγάλη μέρα!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.