Dintre numele a căror zi de naștere este/ar fi fost azi am ales să mă opresc la trei, lăsând deoparte altele, care probabil ar fi meritat în egală măsură să se regăsească aici. Dar, cum nu mă pot întinde la nesfârșit, am făcut o selecție, care, ca orice alegere, este subiectivă. Și pentru că tot nu este foarte des preyentă pe aici muzica din Franța, primul din cele trei nume este Maxime le Forestier. Născut în 1949 în Paris, fiul unui cuplu anglo-francez (tată englez și mamă franțuzoaică), Maxime le Forestier, care are mai bine de 40 de ani de carieră muzicală, s-a bucurat de succes în special în anii 70-’80, stilul abordat de el, orientat către folk, fiind în vogă în acea perioadă.

sursa: youtube (user – pappyrockfr)

sursa: youtube (user – rochangel1)

sursa: youtube (user – Tes80)

Clifford Lee „Cliff” Burton (d. 27 septembrie 1986), născut în anul 1962, s-a alăturat trupei Metallica în anul 1982, înregistrând cu aceștia 3 albume, Kill ‘Em All, Ride the Lightning, și Master of Puppets. În 1986, în timpul turneului de promovare a celui de-al treilea dintre albumele menționate, și-a pierdut viața într-un accident, într-o mică localitate din sudul Suediei.

sursa: youtube (user – BbAllgUiTaR17)

sursa: youtube (user – gnrfan010)

sursa: youtube (user – MotherRussiaMr)

Rămânem tot pe teritoriul rock-ului și în continuare, pentru că James Owen Sullivan (d. 28 decembrie 2009), născut în anul 1981, după unele surse în 9 februarie, după altele în 10, a fost unul din cei care a pus bazele formației Avenged Sevenfold. Baterist extrem de apreciat, dar și pianist și compozitor, The Rev, cum era el cunoscut, s-a bucurat de aprecieri deosebite din partea criticilor în special pentru contribuția pe care și-a adus-o la albumele Waking the Fallen and City of Evil ale trupei Avenged Sevenfold.

sursa: youtube (user – Avenged Sevenfold)

sursa: youtube (user – Avenged Sevenfold)

sursa: youtube (user – Avenged Sevenfold)

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.