Cred că măcar o dată, în copilăria sau în copilăria copilăriei voastre, tot aţi auzit de acest circ, care îşi are sediul pe undeva prin sectorul 2. Şi dacă aţi auzit de ei, atunci e perfect, pentru că nu despre el vorbim azi. Globus mai este numele a ceva. A ceva, pentru că nu ştiu cum să-i zic. Dacă îi zic formaţie, s-ar putea să greşesc, pentru că nu e genul de formaţie cu care suntem obişnuiţi; trupă dacă îi zic, sunt fix tot acolo. Dacă-i spun ansamblu, atunci sună într-un fel de-mi vine să îmi iau lumea în cap; cam cum ar fi Ansamblul Bocitoarelor Profesioniste din Ploscoş.

Prin urmare, am să-i zic proiect muzical, pentru că aşa ceva şi este. Un proiect care reuneşte un număr relativ mare de muzicieni, în general nume mai puţin cunoscute, însă Anneke van Giersbergen (The Garhering) ar putea să le sune totuşi foarte cunoscut unora. Muzica lor e compusă în principal  de Yoav Goren şi Jeffrey Fayman, iar unele dintre piesele lansate de ei au fost folosite ca muzică a trailerelor unor filme (Spider-Man 2, ca să dau exemplul cel mai cunoscut). Globus este un proiect muzical complex, de aceea nici nu poate fi încadrat într-un anume stil; piesele lor includ deseori aranjamente instrumentale foarte complexe, dar conţin şi multe elemente de symphonic metal sau din muzica a diferite popoare.

Cu scuze pentru calitatea imaginii (dar se pare că aceşti Globus sunt tare scumpi la vedere), mie nu îmi mai rămâne de acum decât să vă las în compania muzicii lor şi vă asigur că e ceva ce merită ascultat.

sursa: youtube (user – GratusAccendere)

sursa: youtube (user – GratusAccendere)

sursa: youtube (user – Slavatyros)

sursa: youtube (user – Slavatyros)

sursa: youtube (user – Slavatyros)

sursa: youtube (user – Slavatyros)

sursa: youtube (user – globusmusic)

sursa: youtube (user – Slavatyros)

sursa: youtube (user – Barbossa32)

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.