Pentru că mi-am amânat plecarea către munte pe mâine şi pentru că am ceva timp la dispoziţie, m-am gândit că poate nu ar strica să mai aduc ceva muzici pe aici, iar în perioada în care voi fi plecat va mai umple şi Dan acest colţ cu impresiile de la Artmania. Iar după ce am să revin pornim la drum cu Rock 100, topul cu care vă tot ameninţ de câteva luni şi pe care l-am tot amânat. Cei care mai trec pe aici şi cei care văd ce postez eu pe facebook ştiu că acum câteva luni am fost „bântuit” de două trupe norvegiene, pe care le-am prezentat destul de sumar într-o emisiune de la Romanian Rock Radio. Una dintre ele este Madrugada, iar cea de-a doua, la care mă opresc acum, este Midnight Choir. Alcătuită din Al DeLoner (Atle Byström), Paal Flaata, şi Ron Olsen, trupa norvegiană a fost activă între 1992 şi 2004, perioadă în care a lansat cinci albume, cărora li se adaugă două compilaţii. Unii spun că ceea ce cântau ei era rock alternativ, alţii spun că ar fi mai degrabă indie rock şi cred că înclin să le dau dreptate acestora din urmă. În anul 1998 au câştigat Spellemannprisen, un fel de echivalent norvegian al Grammy, secţiunea în care s-au impus fiind cel mai bun album rock cu Amsterdam Stranded. Cam asta a fost povestea, acum e vremea pentru muzică şi nu e exclus să ne întâlnim încă o dată cu trupa norvegiană după ce voi reveni. Dar deocamdată vă invit să ascultaţi piesele de mai jos:

 • October 8
 • Jeff Bridges
 • Mercy Of Maria
 • Lift Me Up
 • Long Time Ago
 • Will You Carry Me Across The Water

sursa: youtube (user – Sofi F)

sursa: youtube (user – pjolterbeist)

sursa: youtube (user – TheZoziful)

sursa: youtube (user – Lefteris665)

sursa: youtube (user – TimDesire)

sursa: youtube (user – theedge2508)

Comentarii
 1. O surpriza placuta. Dupa Sivert Høyem de la Madrugada, nu credeam sa-mi mai placa asa mult o voce. A picat cum nu se putea mai bine. Multumesc. Ganduri bune si soare.

  • Călin spune:

   mai sap, mai găsesc din când în când câte ceva care sună interesant, iar atunci dau mai departe, că aşa-i frumos. Madrugada şi Sivert Høyem au fost pe aici cu ceva vreme în urmă, de fapt ei m-au ajutat să dau de midnight Choir. zile senine şi la tine!
   P.S. totuşi parcă îmi place mai mult timbrul vocii lui Sivert 😉

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.