mă pune prietenul de la subsol…

Posted: 07/07/2013 by Călin in d-ale mele
Etichete:, , , , , , , ,
Tarnita 3

Lacul Tarniţa

…de citesc ieri ce zice la gazetă. Pentru cei care nu ştiu cine-i prietenul de la subsol, acesta e unul şi acelaşi personaj cu responsabilul cu smoala. Prin urmare, zice la gazetă că urşii fac prăpăd prin Apuseni, mai exact în zona Măguri-Răcătău. Adică acolo unde am fost acum vreo 3 săptămâni şi o localnică mi-a zis că „sunt urşi, dragul mătuşii, da’ nu fac pagube”. Bun aşa, problema-i că locurile pe unde mă duc eu nu-s chiar aşa departe de Măguri-Răcătău, de la Mărişel e o aruncătură de băţ, iar de la Fântânele vreo două. Eu în cort, ursul afară. Cât timp lucrurile rămân aşa, e chiar bine, şi nu văd nici un motiv serios pentru care ursul ar da buzna peste mine în cort. Sper să nu vadă nici el. Oricum ştirea nu-i foarte actuală, are vreo lună şi ceva, între timp şi-or fi schimbat şi urşii obiceiurile şi din culegători de vaci s-or fi transformat în culegători de fructe de pădure.

Prin urmare, am citit, m-a pus puţin pe gânduri, şi cam atât, pentru că tot nu am de gând să renunţ la planurile mele bezmetice din cauza asta. M-am mai uitat şi pe prognoză, care nu zice tocmai frumos pentru seara asta şi pentru mâine. E, asta chiar că m-a pus pe gânduri, că nu-i foarte fain să umbli cu vreo 20 de kilograme de rucsac în spate pe ploaie, iar să instalezi un cort pe ploaie nici atât. Pe cale de consecinţă, am luat măsuri. Adică am decalat plecarea cu o zi, ceea ce înseamnă că se va întâmpla fix marţi, şi ca să fiu sigur că nu o mai decalez încă o dată nici nu mă mai uit pe prognoze. Şi mi-am căutat şi toporişca. Să fie acolo, pentru orice eventualitate.

sursa: youtube (user – Flexz)

Comentarii
 1. psi spune:

  las că o să fie fain. trimit eu toate pisicile să aibă grijă de tine. şi-un căţăl! 😀

 2. 9 spune:

  🙂 nu stiu cum o fi la Maguri, dar stiu ca n-am dormit o noapte intreaga la Busteni, cred, unde am avut proasta inspiratie de-a dormi in cort, intr-un an.
  Dimineata doar eu yiceam de mormaieli de urs, ceilalti ziceau c-au dormit fooaarte bine. 🙂

  • Călin spune:

   să mergi în Bucegi cu cortul e ca şi cum ţi-ai plănui să dormi cu ursul 😉 . în Apuseni totuşi nu-s chiar atâţia, şi de regulă stau la casa lor 😀

   • 9 spune:

    Da, Maguri Racatau e intr-o zona superba. Nici acum nu are sosea?
    Cat despre Busteni, a fost o singura experienta de acest fel, n-am ai incercat a doua oara. 🙂

    • Călin spune:

     ba are ceva, cel puţin până în Răcătău, de acolo în sus e puţintel mai complicat, e drum de ţară. dar tot merită văzut 🙂

 3. greenleaffy spune:

  Am oftat asa adanc ca m-a durut in piept: ce frumos este pe unde ajungi tu! Multumim ca ne lasi sa ne bucuram si noi de ce strangi tu in papornita ta.

 4. Doru spune:

  Vederea și prevederea, boier dumneavoastră …

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.