M-am grăbit când am zis mai devreme că vor fi mâine două postări cu muzică ce-i aparţine lui Vangelis; va fi una singură, iar de ce va fi doar una veţi descoperi la momentul potrivit, adică mâine dimineaţă.

Spuneam cu ceva vreme în urmă că, odată încheiat topul celor mai bune 100 balade rock, voi întocmi şi un top al meu. Am descoperit că nu-i deloc o treabă uşoară şi că ordinea într-un astfel de top poate fi una destul de relativă. Totuşi am întocmit un astfel de clasament, sensibil diferit de cel oficial, pentru că aproape o cincime din piese diferă, după cum diferă substanţial şi ordinea în care le văd eu faţă de ordinea din cel „oficial”. Ceea ce e mai jos nu se vrea nicidecum un îndemn să votaţi (cei ce nu aţi votat încă) pentru Guns, Led Zeppelin sau Scorpions, l-am întocmit doar pentru că am promis c-o voi face. Şi nici nu e ceva bătut în cuie, pentru că dacă mâine dimineaţă voi lua exact aceleaşi 100 de piese, le voi pune probabil într-o cu totul altă ordine.

topul meu

Iar la postarea asta nu voi „lipi” piesele din fruntea clasamentului, preferând şase piese care s-a întâmplat să nu ajungă în primele 100, dar care la mine sunt între primele 20.

sursa: youtube (user – strokes612)

sursa: youtube (user – CaptainJimKirk)

sursa: youtube (user – Def Leppard)

sursa: youtube (user – Juan Sampedro Martínez)

sursa: youtube (user – milesawaysvpa)

sursa: youtube (user – CinderellaVEVO)

Comentarii
 1. Cosmin spune:

  Din primele 10 cred ca vreo 7-8 ar merita sa fie pe primul loc. Dar nu Guns…

 2. Javra spune:

  Categoric, ai dreptate, toate piesele trebuia să fie măcar în primele 20.
  Dar să ştii că nici eu nu pot spune cu mâna pe inimă care e cea mai bună piesă.
  Poate primele 10 le-aş putea numi, dar nu şi locul…

  • Călin spune:

   în 364 de zile din 365 eu sigur nu aş pune Guns pe primul loc; azi s-a nimerit să fie a 365-a 🙂 . să le pui într-o anumită ordine e de-a dreptul criminal, m-am convins şi eu, iar o astfel de ordine e foarte relativă…

 3. cristiangheorghe spune:

  ”Child in Time” sub ”November Rain”. Ouch!!! 🙂

  • Călin spune:

   ce să fac, dacă de Guns aveam poftă la momentul respectiv…am zis că e ceva de moment, în mod normal „November Rain” stă sub „Child In Time”, „Stairway To Heaven”, „Dust In The Wind” sau „July Morning”. asta ca să zic doar câteva…

 4. AnaisC. spune:

  Cu siguranta am o problema grava de a asimila randurile care sunt scrise de oricine altcineva inafara de mine,dar vreau sa ma lamuresc;Cine a facut acel top cu 100 de balade?

  • Călin spune:

   ce vezi tu acolo am car fi opţiunea mea. iar topul aici s-a făcut din propunerile venite de la cei care trec pe aici în mare majoritate. da’ care-i baiul?

   • AnaisC. spune:

    Baiul era o pura curiozitate de-a unui om care-si ocupa timpul liber cu top-uri de acest gen.

    • Călin spune:

     na, uite că suntem mai mulţi care-şi ocupă timpul liber cu acelaşi gen de lucruri 😉 . e ceva care nu se vrea nici perfect, nici nu am cum să am pretenţia că ar fi inclus tot ce ar fi meritat să fie inclus. am început-o frumuşel acum vreo două luni cu 210 piese, din care, în urma voturilor, au rămas cele 100 de aici (în cele 20 de grupe din stânga paginii). topul va rămâne acolo mult timp de aici încolo şi voi actualiza lunar clasamentul. cam asta-i în mare povestea lui.

    • Călin spune:

     cred că atunci când tu comentai aici, eu îmi băteam capul cu puştiulică de pe blogul tău 🙂

 5. psi spune:

  personal,dacă îngădui o opinie pisicească, nu aş pune guns şi november pe primul lor, dar ar fi în primele cinci. oscilez ca şi lider între pink floyd şi deep purple şi cnstat cu plăcere că în topul tău sunt piese care şi mie îmi plac foarte mult. 🙂

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.