rock ballads 6Va fi un top puţin altfel decât cele cu care sunteţi obişnuiţi pe aici, aşa că poate că nu ar strica să vă zic câte ceva despre el, ca să nu vă iau mâine pe nepregătite. După cum ziceam şi ieri, vom avea 140 de piese, adică destul de multe. Pentru început vom avea o etapă preliminară, în care aceste piese vor fi împărţite în 20 de grupe, fiecare grupă cu câte 7 piese. Împărţirea pieselor în grupe, ca să fie eliminată orice notă de subiectivism, o voi face cu ajutorul lui random.org; piesele, aranjate în ordine alfabetică, vor avea fiecare câte un „număr de ordine”, iar site-ul pe care l-am menţionat îmi va genera 20 de seturi de câte 7 numere. Vor fi, aşadar, 20 de grupe, prin care vom trece pe parcursul a două săptămâni, având câte două grupe în fiecare zi, de luni până vineri inclusiv. În această perioadă voi aştepta voturile voastre pentru aceste grupe. Votarea nu se va mai face prin comentarii la postările respective, cum eraţi obişnuiţi până acum. La sfârşitul fiecărei postări veţi găsi un link care vă va duce la un chestionar în care va trebui doar să bifaţi notele pe care le linkacordaţi pieselor. Link-ul de care ziceam vă va duce la o pagină care va arăta cam ca cea din dreapta, doar că acolo vor apărea câte şapte piese, cele din ediţia respectivă, iar fiecăreia din aceste piese va trebui să îi daţi o notă. La sfârşitul celor două săptămâni voi întocmi clasamentul celor 140 de piese, iar în întocmirea clasamentului nu voi ţine seama de numărul de puncte obţinut de fiecare piesă în parte, ci de mediile pe care acestea le obţin, adică raportul dintre punctajul total obţinut şi numărul de voturi. După această etapă preliminară destul de lungă vom merge mai departe doar cu primele 100 de piese, care vor fi împărţite şi ele în grupe de câte 10, în funcţie de „scorurile” obţinute în prima fază, iar în această a doua fază vom face clasamentul efectiv, determinând poziţia fiecărei piese în clasamentul final. Dar mai multe despre aceasta vă voi spune după ce vom încheia prima etapă. Ce va mai fi iarăşi nou este că ediţiile acestui top vor fi bilingve, atât în română, cât şi în engleză, pentru că ele vor fi postate şi în grupuri şi pe forumuri din străinătate. Cam astea ar fi detaliile „tehnice” ale topului care va începe mâine aici, iar puţin mai jos găsiţi lista celor 140 de piese care vor fi incluse în el. Puţin mai încolo am să vin şi cu componenţa grupelor, dar asta după ce random.org îmi va genera grupele. Eu sper să nu fie tare complicat şi să nu ridice nimănui probleme modalitatea de votare, mai ales că mie mi se pare mai simplă decât cea pe care o utilizam până acum. După lista celor 140 de piese am lăsat şi câteva din piesele care se vor regăsi în acest top pe care sper să reuşim să îl ducem la capăt împreună.

lista

sursa: youtube (user – kochatzi)

sursa: youtube (user – Def Leppard)

sursa: youtube (user – GunsNRosesVEVO)

sursa: youtube (user – rayas61230)

sursa: youtube (user – milesawaysvpa)

Comentarii
 1. anastasia spune:

  wow! chiar că ţi-ai făcut de lucru… :))
  sunt foarte curioasă cum va artăta topul, la sfârşit!
  săptămână uşoară!

 2. psi spune:

  e de trudă, fratee… da să te ţii ce mâţ machiavelic şi persuasiv am să fiu! 😆

 3. Îmi place! (mai era nevoie să spun? 😀 )
  Mă abonez şi eu… 🙂

 4. Javra spune:

  Păi din toată lista aia, să tot alegi.
  Ai de tras, Căline. Tu ai vrut-o!
  Spun încă o dată, excelentă ideea ta.
  Weekend plăcut!

 5. shogunu' spune:

  No, drept să-ţi spun… Oi fi io „tehnic”, da’ m-ai băgat în ceaţă. Io credeam că neuronu’ meu îi creţ, da’ baleg de samă că-i lins ca de vacă şi tremură săracu’, de zici că-i speriat de bombe.
  Totuşi, io cum votez??? Ca să nu zic „cu cine”…
  Banzai??? 😯
  Banzai!

  • Călin spune:

   nu votezi cu nimeni. trebuie să dai note pieselor din grupa respectivă, de la 1 la 10, ca la şcoală. notele nu-i musai să nu se repete, dacă îţi plac 3 piese, poţi să le dai la toate 3 nota maximă.
   tu dai click pe link-ul care a fi în josul postării şi el te duce la pagina unde îţi apar piesele din grupă. la fiecare îi dai o notă, şi după aia apeşi bumbu pe care scrie „submit” 🙂
   no, te-am descebăluit? 😆

   • shogunu' spune:

    Păi io în şcoală (liceu) n-am avut decît 5 şi 6. Să nu mai zic de 4.
    Se duce naibii topu’… 😦
    Banzai!
    PS În facultate am fost bursier, că-mi trebuiau bani…

    • Călin spune:

     notele le dai după gusturile tale, pot să fie şi note care se repetă (dacă găseşti într-o grupă două-trei piese care îţi plac mult, poţi să dai doi sau trei de zece, dacă găseşti în alta 7 care nu îţi plac de nici o culoare, poţi să dai 7 de 1). bursier fost-am şi eu, ba chiar şef de an, că îndrumătorul nostru nu şi-o găsit pe altcineva, şi după aia nu am mai scăpat nicicum…

     • shogunu' spune:

      Şef de an n-aveam cum fi… 😀 , că prea am fost „lucru slab” 😆
      M-oi descurca io cu votu’, că doar îs „injiner” 😀
      Banzai!

     • Călin spune:

      ştiu că o să te descurci, că nu-i mare filozofie 🙂
      banzai dară!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.