finala 2013Am pornit la drum, în căutarea celui mai frumos cântec de Crăciun, cu 35 de piese; după o fază preliminară, din ele au rămas doar 15, care s-au „confruntat” în cele 3 grupe semifinale; astăzi, când am ajuns la ultimul act, din ele mai sunt doar 6, unul dintre ele urmând să fie desemnat, în urma voturilor voastre, cel mai frumos cântec de Crăciun. Cine sunt finaliştii puteţi vedea dacă veţi da click pe imaginea din stânga, însă oricum îi veţi întâlni ceva mai jos, trecuţi în listă, dar şi în videoclipurile sau slideshow-urile pieselor cu care au ajuns în finală. Prin urmare, acesta e ultimul hop, luni vom afla şi care este cântecul pe care voturile voastre l-au desemnat ca fiind cel mai frumos cântec de Crăciun. Tot luni, după închiderea secţiei de votare (care se va întâmpla duminică la ora 24) vom afla şi către cine se îndreaptă cele 3 cd-uri pe care mi le-a lăsat Moşul pentru 3 dintre cei care trec prin acest colţ. Deocamdată atât, puţin mai jos găsiţi lista celor 6 piese dintre care vă puteţi alege preferata până duminică seară la ora 24, iar sub listă, ca întotdeauna, veţi da peste videoclipuri sau slideshow-uri ale pieselor.

 • John Lennon – Happy Xmas (War Is Over)
 • Dean Martin – Let It Snow
 • Chris Rea – Driving Home For Christmas
 • Bob Seger – Little Drummer Boy
 • Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone
 • Trans-Siberian Orchestra – Christmas Eve/Sarajevo

sursa: youtube (user – johnlennon)

sursa: youtube (user – TheChristmasHits)

sursa: youtube (user – Chantal666)

sursa: youtube (user – felipe sotelo)

sursa: youtube (user – ShakinStevensVEVO)

sursa: youtube (user – AtlanticVideos)

Astea fiind zise, vă invit pe toţi să treceţi pe la secţia de votare, dar şi pe la melly, luna pătrată, meşterul manole, ştefania, doru, geanina, cristi, octocat, pishky, slowaholic, alt cer senin, psi, la bulivar, shogunu, freestar, adelina, allure, indiferent, rosedeny, crisa, zinnaida, max peter, george, zamfir, vizualw, anastasia, memyselfandela, andreotti, kadia, alex, hijo de algo, filumenie, DAP, lili3danotimpuri colorate, ulise sau pe la traficantul cu hituri teo negură.

Comentarii
 1. Andrei spune:

  Mie ultimele trei îmi par a fi cele mai de Crăciun cantece de aici. Si pentru ca trebuie sa aleg doar unul din astea trei, am sa ma opresc la Christmas Eve/Sarajeve. Sarbatori fericite tie si tuturor celor care iti viziteaza blogul!

  • Călin spune:

   care sunt şi care nu sunt tocmai cântece de Crăciun, deja e o altă poveste, pentru că au ajuns toate până aici 🙂 . vot pentru Trans-Siberian am notat încă o dată. sărbători fericite şi ţie, Andrei!

 2. […] topul celor mai frumoase cântece de Crăciun – finala […]

 3. geanina spune:

  hmmm..
  grelutz! as fi ales orchestra dar parca nu stiu cum….
  in fine….votul meu merge la Dean Martin – Let It Snow…
  🙂

 4. Kadia spune:

  greu de tot! Mai ales ca multe dintre preferatele mele au ajuns in finala! Votez cu Bob Seger – Little Drummer Boy, desi nu este interpretarea mea favorita, imi place cantecul foarte mult.

 5. Stefania spune:

  Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone, este alegerea mea, Calin!
  O seara minunata iti doresc, Calin! 🙂

 6. lili3d spune:

  Trans-Siberian Orchestra

 7. Votez Trans-Siberian Orchestra – Christmas Eve/Sarajevo

 8. shogunu' spune:

  Tura asta Bob Seger.
  Banzai!

 9. Alexandra spune:

  Daca tot am sustinut-o pana aici, ti-e clar ca o votez si in finala. Christas Eve cu Trans-Siberian Orchestra ia votul meu. Sarbatori fericite!!!

 10. Zina spune:

  Na, m-ai prins la înghesuială ! Greu să aleg între Beatles și Shakin’ Stevens, favoriții mei din etape diferite… Să-i mai ascult o dată…
  Deși e bine și frumos să ne amintim de cei amărâți, oricând, nu numai de sărbători, totuși videoclipul lui Shakin’ Stevens e mai potrivit atmosferei acestei sărbători a bucuriei, care este Crăciunul. Deci, alegerea mea și urarea mea pentru tine și pentru toți cei care ne vizitează blogurile: Merry Christmas Everyone !

 11. Andreotti spune:

  Rămân cu Bob Seger!!!
  Am inima îndoită-n trei dar…ce să mai fac?

 12. Doru spune:

  John Lennon – Happy Xmas (War Is Over), boier dumneavoastră!

 13. psi spune:

  greu sau nu? 🙂 … mă aşteptasem să o găsesc pe mahalia jackson în finală, dar nu a fost să fie. aş putea alege little drummer boy, chiar şi cântat de bob seger, deşi prefer varianta pe care whitney houston ne-a lăsat-o împreună cu fiica sa. am votat, când a fost vremea, în preliminarii, clasicul let it snow al lui dean martin, deşi eu îl cred mai degrabă un cântec de… iarnă.
  aleg de data aceasta… trans siberian orchestra – christmas eve.
  şi zâmbesc… parcă ieri abia ce ne întâlneam în virtual, parcă ieri abia ce clădeai primul top al cântecelor de crăciun şi acum este deja tradiţie, fără să mai vorbesc de toată muzica pe care ne-o tot dăruieşti în an şi care pe mine m-a inspirat de multe ori.
  îţi mulţumesc, călin!

  • Călin spune:

   Mahalia nu a ajuns în finală pentru că…nu a adunat destule voturi, adică doar vreo 3. şi până la urmă a fost şi în grupa cea mai echilibrată, în care calificatele au prins „la mustaţă” finala. „Let It Snow” şi eu aş zice că e mai degrabă un cântec de iarnă, nu tocmai de Crăciun.
   oricum, nu îmi rămâne decât să consemnez votul tău pentru Trans-Siberian Orchestra.
   topul ăsta chiar tradiţie nu-i, când a ajunge la a zecea sau a douăzecea ediţie, atunci s-ar putea vorbi de aşa ceva 😉 .

   • psi spune:

    avem deja un precedent, nu poţi nega asta! şi apoi… zece douăzeci, cine mai stă să numere? 😆

    • Călin spune:

     da, avem un precedent, la anul om mai avea încă unul; bag de seamă că responsabilul cu număratul sunt eu, că am ajuns să număr voturi şi noaptea în somn 😉

 14. Cristi spune:

  Shakin’ Stevens! 🙂

  • Călin spune:

   şi iaca şi primul vot către numitul Shakin’ Stevens. nu te urez încă, mai am vreo două zile în care am timp să fac şi asta 🙂

 15. rusescugeorge spune:

  E greu sa spun care din ele !Oscilez intre Lennon,Chris Rea,Trans-Siberian Orchestra si Bob Seger,pentru ca ,din punctul meu de vedere,doar ele au ceva in comun cu ce ar trebui sa insemne Craciunul.Nu votez o melodie,ci voi vota 3:John Lennon,Chris Rea si Bob Seger,toate pe locul 1 🙂 !
  Fie-ti Craciunul, cum il doresti,in coltul tau!

  • Călin spune:

   tulai, ce îmi faci!!! 😉 zicea că trebuie să alegi piesa preferată din cele 6. dar hai, treacă de la mine, voi accepta şi un vot triplu tura asta 🙂
   Crăciun fericit şi ţie, alături de oameni dragi!

 16. indiferent spune:

  Bravo Calin si multumim !
  Aleg Chris Rea – Driving Home For Christmas.

 17. romanianstampnews spune:

  Trans-Siberian Orchestra – Christmas Eve/Sarajevo! Este de antologie.
  Cu acest maraton ai reuşit un lucru extraordinar, Călin! Felicitări!

  • Călin spune:

   şi consemnez şi primul vot pentru Trans-Siberian Orchestra; sunt convins că nu va fi şi ultimul, pentru că mai sunt câţiva alegători care i-au votat în mod constant. nu ştiu dacă am reuşit vreun lucru extraordinar, dar dacă am adus un zâmbet pe faţa cuiva, un strop de bucurie în sufletul altcuiva, mie îmi este destul.

 18. Ali Drg. spune:

  Dean Martin – Let It Snow ♥

 19. Crisa spune:

  De la mal de mare…Dean Martin – Let It Snow…

 20. Pishky spune:

  biletelul meu spune let it snow 😀

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.