Am promis zilele trecute ceva; concret, i-am promis lui andreotti că pentru ziua de astăzi voi pregăti ceva special. Şi pentru că o promisiune trebuie onorată, voi încerca în cele ce urmează să nu o dezamăgesc. Prin urmare, vorbim în cele ce urmează despre cel de-al cincilea album al trupei britanice Dire Straits, album intitulat „Brothers in Arms” şi lansat în anul 1985. Cu peste 30 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume, de nouă ori disc de platină, cu 10 săptămâni pe locul întâi al albumelor din Marea Britanie, 9 săptămâni pe locul întâi în Billboard 200 şi nu mai puţin de 34 de săptămâni pe primul loc în topul albumelor din Australia, „Brothers in Arms” este considerat ca fiind cel mai bun album al trupei Dire Straits. De pe acest album de excepţie vă propun să ascultăm împreună în cele ce urmează 7 din cele 9 piese incluse pe el, adică „So Far Away”, „Money for Nothing”, „Walk of Life”, „Your Latest Trick”, „Why Worry”, „Ride Across the River” şi „Brothers in Arms”.

sursa: youtube (user – DireStraitsVEVO)

sursa: youtube (user – DireStraitsVEVO)

sursa: youtube (user – DireStraitsVEVO)

sursa: youtube (user – DireStraitsVEVO)

sursa: youtube (user – DogSwede1)

sursa: youtube (user – SingleHandedKnopfler)

sursa: youtube (user – DireStraitsVEVO)

Cu asta am cam lichidat pe ziua de azi, nu înainte de a vă invita să treceţi şi pe la geanina, psi, cella, crisego, doru, anastasia, hijo de algo, blonda ironică sau kadia  şi de a vă dori tuturor ca după-masa şi seara care vor da buzna peste voi să fie frumoase, frumoase de tot.

Comentarii
 1. psi spune:

  pentru documentare, călin şi pentru voi amândoi (mulţumesc andreotti pentru dedicaţie) un mark knopfler… de după dire straits, de pe cel de-al doi-lea album solo al său:

  în ritmul ăsta se pare că nu ne vom opri nici mâine din ascultat şi dedicat! 😀

 2. psi spune:

  no, iaca ceva şi pentru tine special… de pe acelaşi album… este unul dintre concertele ce mă însoţesc pe stradă! 😉

 3. Andreotti spune:

  unde a plecat comentariul meu??? in spam?

 4. Andreotti spune:

  ♥♥♥ ( pentru Dire…)

  N-am cuvinte…îți mulțumesc mult, Căline!
  Deja știi cât îi iubesc pe cei de la Dire Straits – fără ei eu nu concep muzica de azi!
  O trupă, în frunte cu un Mark Knopfler divin, care dăruiește infint mai mult decât primește….
  Dire Straits & Mark Knopfler ( compozitorul și liderul) au vândut peste 120 de milioane de albume în toată lumea, au strâns la concerte milioane de oameni!!! Albumul „Brothers in Arms” a intrat chiar în Cartea Recordurilor ca fiind primul CD vândut în peste un milion de unități! Acest album este o bijuterie, piesă cu piesă, de la un cap la altul!

  Mă înclin, Căline! Mă bucur din suflet că i-ai adus în Colțul tău frumos cu muzică bună și mai ales pentru că te-ai gândit la mine!

  ♥♥♥ ( pentru tine!)

 5. CELLA spune:

  he, he..
  te-ai întors
  bravo! 🙂

 6. psi spune:

  asta aşa, că tot a fost pe 12 ziua lui mark knopfler? 🙂 cu siguranţă că albumul din 85 a fost unul dintre cele mai bune ale trupei, iar concertul din 88, dedicat lui nelson mandela, unul dintre cele mai bune ale lor. citisem pe undeva că din acel concert, la care au cântat împreună cu un alt magic lead guitar, eric clapton, „brothers in arms” a fost declarată de specialişti cea mai bună interpretare live a unei piese rock. dar sigur ştii asta…
  şi mă laud cu o amintire: am văzut acel concert live, la blugari, că la noi nu se ptuea. a doua zi am ratat un examen important, dar… amintirea este de nepreţuit. 😀

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.