S-a dus

Posted: 21/04/2012 by Călin in gânduri
Etichete:, , , ,

S-a dus. Aşa cum, într-o zi ploioasă, nenorocitul de autobus a plecat din staţie cu câteva secunde înainte să ajungi tu la el; ai rămas în ploaie, uitându-te după el, văzându-l cum se face tot mai mic, până dispare undeva în zare. Exact aşa s-a dus, dintr-o dată, de parcă nu ar fi fost acolo niciodată. Încerci să îl cauţi, te amăgeşti pentru o vreme că e pe undeva pe acolo, că va reveni cândva, apoi îţi aduci tot mai rar aminte de el, îl cauţi tot mai rar, până uiţi cu desăvârşire de el şi renunţi la orice căutare. La început îi simţi lipsa acut, te doare, simţi că în locul lui a rămas ceva care nu îţi aparţine, un loc viran, pe care nu poate creşte nimic; dar te obişnuieşti după o vreme şi cu lipsa lui, poate cu timpul vei uita cu desăvârşire de el.

Ciudat, în urmă cu numai câteva săptămâni te plimbai prin oraş şi te uitai la feţele oamenilor; căutai un zâmbet, un surâs, la început doar din curiozitate, apoi cu tot mai multă încrâncenare. Te-ai uitat în ziua aceea la zeci de feţe, poate chiar la sute, căutând un zâmbet sincer, curat, nu unul prefabricat, artificial. Nu l-ai găsit, ai dat doar peste feţe posace, încruntate, peste zâmbete de formă eventual şi ai renunţat într-un târziu la căutare, promiţându-ţi solemn că nu vei ajunge niciodată ca ei, că nu vei uita niciodată să zâmbeşti, să te bucuri, să fii fericit. Fericit pentru că vezi un răsărit de soare sau un curcubeu, fericit atunci când vezi un copil zâmbind sau un căţel, fericit atunci când cineva îţi spune un banal „mulţumesc”, fericit pentru orice lucru cât de mărunt. Azi te uiţi la aceleaşi feţe sau poate la altele, la fel de lipsite de zâmbet ca cele pe care le-ai văzut cu câteva săptămâni în urmă, dar astăzi nu ţi se mai pare nimic nefiresc în lipsa zâmbetelor. Pentru că astăzi şi tu eşti unul dintre ei. Pentru că zâmbetul tău s-a dus odată pentru totdeauna. Poate că nu-i vina ta, poate nu-i vina nimănui până la urmă şi aşa e firesc să se întâmple, dar…oare mai contează?

sursa: youtube (user – Cala6491)

Comentarii
 1. Andreotti spune:

  zâmbetul nu pleacă niciodată pentru totdeauna…niciodată!!!!!!…o să revină!…

 2. romanianstampnews spune:

  Nu s-a dus de tot. Mai este, poate e doar ascuns, Camelia are dreptate, nu vezi decât o armură.

 3. psi spune:

  zâmbetul se întoarce de fiecare dată, călin. el este scut, armură..

 4. Alex spune:

  Hristos a înviat! Pace şi bucurie, dragă Călin! În sfârşit, am reuşit să ajung şi eu pe aici. Meseria de „dădac” îmi lasă tare puţin timp. Mi-era dor să ascult nişte muzică bună, aşa că…bine te-am regăsit! Foarte frumos ai scris şi azi.

  Să ai o zi frumoasă! 🙂

  • Călin spune:

   Adevărat a înviat! „Dădacule”, să cauţi muzică pe aici, mai greu în zilele astea, în care excelez prin absenţă, dar poate găseşti în postările ceva mai vechi. Numai bine să vă fie tuturor!

 5. anastasia spune:

  NU este firesc să se întâmple aşa şi … contează foarte mult.
  Acceptând acest „nu contează”, renunţi la viaţa ta.
  Îţi las şi eu un zâmbet, poate contează…! 🙂

  • Călin spune:

   că nu este firesc să se întâmple aşa…de acord, doar că se mai întâmplă şi aşa, sunt foarte mulţi factori la mijloc, asupra cărora nu ai nici urmă de control. mulţumesc pentru zâmbet

 6. pandhoraa spune:

  cum ar putea sa nu conteze?
  doar faptul ca iti pui aceasta intrebare-aproape retorica-e o dovada in sine…
  iti las un zambet…se ia sa stii 🙂

 7. Pishky spune:

  Cum ramane cu promisiunea facuta? Unde iti e zambetul care nu va disparea niciodata? Mereu merita sa zambesti… un zambet invinge orice!

 8. QED spune:

  Stiu cum e sa-ti dispara zambetul, sa crezi ca totul se prabuseste. Dar revine. Nu poti scapa de el. Trebuie sa revina!

 9. Luna patrata spune:

  Pe locul ala viran, daca e ingrijit cum trebuie, mai poate creste ceva, eu asa cred. 🙂 Si da, mai conteaza, orice conteaza.

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.