În seara asta nu ne întâlnim cu „Hard rock café”, aşa cum ziceam ieri din greşeală; nu ne întâlnim cu muzica mai grea pentru că nici eu nu am deloc chef de muzici „zbuciumate”, dar şi pentru că azi e ziua de naştere a unuia din cei mai mari muzicieni pe care i-a dat Grecia de-a lungul timpului. Evangelos Odysseas Papathanassiou (mai pe greceşte Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) s-a născut pe 29 martie 1943 lângă Volos şi este compozitor de muzică electronică, progresivă, ambientală, jazz, pop rock şi orchestrală şi este cunoscut în toată lumea sub numele de Vangelis. De-a lungul anilor Vangelis a compus şi muzică de film, Chariots of FireBlade Runner, 1492: Conquest of Paradise şi Alexander fiind doar câteva din filmele a căror coloană sonoră îi aparţine compozitorului elen. Şi pentru că oricum muzica lui vorbeşte mai bine decât orice cuvinte, iar eu oricum nu am cuvintele la purtător, vă las să ascultaţi în continuare „Main Theme from Missing” (de pe Themes – 1989), „Eternal” (din coloana sonoră a filmului Alexander – 2004), „Eric’s Theme” (de pe Chariots of Fire – 1981), „Song of the Seas” (de pe albumul Oceanic – 1996), „Oh! My sweet spring” (de pe Rapsodies – 1986) şi  „Deliverance” (de pe Antarctica – 1981). Să vă fie tuturor seara şi noaptea senine!

sursa: youtube (user – Aetopus2)

sursa: youtube (user – mikt87)

sursa: youtube (user – eloydejesus73)

sursa: youtube (user – N89K)

sursa: youtube (user – yuliya200)

sursa: youtube (user – SheDreamer)

Comentarii
 1. […] asculta în această seară şi în vreo două (poate trei) reprize mâine am spus exact acum un an aici. Nu voi repeta ceea ce am spus atunci, pentru că ar fi lipsit de sens, astfel că vă voi lăsa […]

 2. Scurtu Sorin Izvoraş spune:

  Unde şi cum pot să-mi valorizez muzica , creată pe computer, notă cu notă, în genuri diferite, însă în general progresivă . Până acum Mihai Elekeş a dat pe post două din pisele mele şi urma să continuăm, însă nu am mai dat de el şi nici prea mult tim nu am avut de căutat. Am dat în schimb peste acest site şi am impresia că merită toată atenţia. Felicitări, mai ales că deocamdată, pentru acest stil avem circa 10% iubitori declaraţi. Hai să-i”prindem” şi pe ceilalţi-merită efortul.
  Cu sincere urări de numai bine
  Scurtu

  • Călin spune:

   Blogul meu nu e axat doar pe muzică progresivă, însă îşi găseşte şi ea locul aici, poate şi pentru că eu cred că nu se bucură de suficientă atenţie din partea altora şi nu este suficient difuzată la radio, unde comercialul predomină. În ce mă priveşte, încerc să aduc aici şi numele mari, consacrate, dar în aceeaşi măsură încerc să aduc şi nume mai puţin cunoscute, nume despre care, de multe ori pe nedrept, se ştie prea puţin. Toate cele bune!

 3. Sublima muzica…. 🙂 Multumiri Caline.

 4. Pishky spune:

  cunosc unele melodii! sunt foarte frumoase! Seara faina!

  • Călin spune:

   are el multe frumoase, am mai avut nu demult, într-o duminică, o postare ce conţinea tot numai muzică de-a lui, doar că alte piese, ceva mai cunoscute.

 5. Teo Negură spune:

  E unul din cele mai frumoase moduri de a-ti incheia seara 🙂 Multumesc, maestre!

 6. romanianstampnews spune:

  Fără cuvinte…

 7. geanina spune:

  mi-a luat ceva timp sa le ascult pe toate dar mi-a placut :P. noapte faina…

 8. psi spune:

  nu am ştiut niciodată că s-a născut pe lângă volos. 🙂 sigur, puteam să-l întreb pe amicul google, dar uite că nu am făcut-o!
  şi îmi amintesc de vremea când făcusem rost de un album de-al lui, din acela de vinil, dar pentru fratele meu, care este mare fan… cum a trecut timpul? când?
  mulţam de muzică. seară bună să te găsească…

 9. […] Coltu,  Zina,  Mesterul,  Zamfirpop,  Dana, Cristi, Teo Negura. Share this:DiggLinkedInRedditEmailStumbleUponPrintTwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 10. Doru spune:

  Un titan, boier dumneavoastră, un titan!
  Mulţumescu-ţi!

 11. Luna patrata spune:

  Ei, da, e Muzica,intr-adevar. 🙂

 12. Zhao spune:

  Foarte faina muzica lui. I-am folosit niste melodii pentru coregrafii.

  • Călin spune:

   şi asta, dacă bine ştiu eu, o zice un amator de hip-hop 🙂 . e într-adevăr deosebită muzica lui Vangelis şi cred că se pretează foarte bine la coregrafii.

 13. Melly spune:

  Superba muzica! Multumesc pentru delectare!

 14. daniela catalina stan spune:

  Ganduri pentru o seara senina si din partea mea, cu bucurie pentru faptul ca suntem contemporanii acestui om!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.