Decalog

Posted: 26/03/2012 by Călin in leapşă
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Nu mă omor eu după lepşe, însă asta chiar a reuşit să îmi facă cu ochiul; nu am idee de unde a început, ştiu doar că eu am văzut-o la qedeu şi la lavii, de unde am şi preluat-o. E vorba, prin urmare, de 10 afirmaţii, care la mine ar fi următoarele:

 1. Fii sincer! Doar pe sinceritate poţi construi ceva trainic, rezistent, dacă pui la bază minciuna e ca şi cum ai construi pe nisipuri mişcătoare.
 2. Fii tu însuţi! Nu lăsa lumea să te schimbe, nu te adapta la ce vrea societatea de la tine, la chipul ei, pentru că ea, societatea, e tot mai urâtă pe zi ce trece.
 3. Iubeşte! Fii conştient că eşti plăsmuit din iubire şi iubeşte în fiecare zi cu tot sufletul tău, ca şi cum fiecare zi ar fi ultima; doar aşa vei fi iubit pe măsură.
 4. Oferă fără să aştepţi ceva în schimb! Viaţa nu este o piaţă, un troc permanent, de aceea e bine să încerci să oferi cât mai multă bucurie, cât mai multă fericire, fără a aştepta ceva în schimb. Oricum, la timpul potrivit, vei primi înapoi ceea ce meriţi.
 5. Visează! Indiferent ce vârstă ai, nu înceta să visezi, să speri; odată ce nu mai ai vise, nu mai ai nici rost în viaţă.
 6. Crezi! Nu am să îţi spun eu în ce să crezi, poate fi vorba de Dumnezeu, poate fi vorba de o aspiraţie, poate fi vorba de un vis, poţi să crezi în tine, important e să crezi în ceva frumos şi bun.
 7. Speră! Speră întotdeauna că mâine va fi o zi mai bună decât azi, speră că planurile şi visele tale se vor împlini, speră că ceva bun urmează să se întâmple. Atunci când nu mai speri, nu mai exişti.
 8. Crezi în oameni! E un al doilea „crezi”, de data asta cu direcţie foarte clară, iar unora li se va părea puţin ciudat. Nu poţi crede în oricine şi pe oricine, asta ar însemna naivitate; însă să nu crezi în nimeni, asta e o adevărată tragedie.
 9. Fii copil! Nu lăsa sufletul să îmbătrânească, redevino copil cât de des ai ocazia, umblă desculţ prin ploaie, stai o noapte întreagă doar ca să prinzi un răsărit de soare, joacă-te ca şi când ai avea din nou 10-15 ani, toate acestea îţi dau senzaţii unice.
 10. Bucură-te! Învaţă să te bucuri de orice lucru mărunt pe care ţi-l oferă viaţa, pe care îl vezi; bucură-te de un răsărit de soare, bucură-te când vezi o floare frumoasă, când vezi un zâmbet inocent de copil, când cineva îţi spune o vorbă bună. Sunt bucurii mici, dar puse laolaltă îţi vor face viaţa mult mai frumoasă.

Nu ştiu dacă a ieşit exact ce se vroia de la acest decalog pe un ton foarte imperativ; nu am căutat citate deştepte, pentru că nu ar fi avut nici un sens să adun aici vorbele altora, am preferat să pun unul lângă altul gânduri de-ale mele, iar odată ajuns la final că 10 e cam puţin, că e cam neîncăpător acest decalog, că poate aş fi găsit încă pe atâtea îndemnuri câte sunt mai sus. Şi am descoperit că ştiu foarte bine să dau sfaturi, dar când e vorba să pun în practică unele din cele de mai sus stau tare prost… Postarea aceasta nu este neapărat o leapşă, aşa că nu o voi da mai departe, însă dacă cineva doreşte să o preia, e binevenit.

Cu topul de azi nu am idee pe la cât voi ajunge, însă voi ajunge într-un final; până atunci vă las aici nişte frânturi dintr-o viaţă frumoasă…

sursa: youtube (user – nev6363)

Nu ar fi deloc rău să treceţi şi pe la luna pătrată, geanina, bianca, marius bota, max peter, octocat, cristi, teo negură, zinnaida, vultureşti, melly, meşterul manole, anastasia sau pishky

Comentarii
 1. QED spune:

  Foarte interesant, draga Calin. Ti-a iesit mult mai bine. Iar melodia…, magica. Ai punctat mult mai bine decat mine. Si toti suntem buni la sfaturi, sa stii! Nimeni nu le urmeaza intocmai pentru ca una e sa gandesti, alta sa simti. Seara frumoasa!

  • Călin spune:

   azi noapte, înainte să adorm, încercam să îl pun cap la cap; în gând 🙂 . ce a ieşit sau cât de bine a ieşit, nu ştiu, până la urmă sunt doar gândurile mele, nimic mai mult. o seară frumoasă şi ţie!

 2. Melly spune:

  Ce mult imi place aceasta melodie! Cit despre leapsa o sa o preiau si eu maine seara!
  Multumesc si seara placuta Calin!

 3. […] Coltu, Luna Patrata, Mesterul Manole, Raza 45.958950 23.570869 Share this:FacebookTwitterDiggEmailPrintStumbleUponLinkedInRedditLike this:LikeBe the first to like this post. […]

 4. Teo Negură spune:

  Cred ca luand doar cate una dinm cele 10 porunci ale mutora, iti iese de-o cinzeaca 🙂 Multumesc pentru melodie, Caline, mi-era dor!

 5. Marius Bota spune:

  Termenul „leapsa” mi se parea ciudat, dar au inceput sa para idei bune.Frumos spus, si cu folos traite adevarurile astea, cred ca ar putea schimba fata multor oameni

 6. geanina spune:

  mi-a placut decalogul tau! it doresc sa reusesti sa le si pui in practica :). zi faina Calin!

  • Călin spune:

   sper să reuşesc, deşi la unele am cam dat rateuri în ultima perioadă; la alea cu visele şi cu speranţa în principal…o seară faină acolo în cizmă!

 7. Zina spune:

  Frumoase indemnuri ! Societatea si viata de zi cu zi, in general, nu prea te lasa sa le urmezi asa cum ai vrea…

  • Călin spune:

   uneori e de preferat să laşi societatea cu ale ei şi să îţi vezi de ale tale; dacă te iei după ea, rişti să ajungi exact ca ea…

 8. […] Colţu cu muzică, G1b2i3, Gabrielle, George, Ilustratori, Ioan Usca, Mirela,  Mirela Pete,  Ragnar, Robert, […]

 9. psi spune:

  mi-a plăcut decalogul tău! crezi în oameni, bucură-te, joacă-te, iubeşte, dăruieşte… 🙂 mergi mereu mai departe, pe drumul tău şi fii fericit, călin!
  iar black este ca o cireaşă pe tort! perfectă!

 10. Doru spune:

  Mi-a plăcut a noua …
  Nicioadată (spun asiaticii) nu e târziu să fii copil!
  Toate cele bune, boier dumneavoastră!

 11. Ana spune:

  Foarte interesant decalogul tau… si daca nu ma insel chiar de la mine a pornit, pentru am postat saptamana trecuta o tema de-a mea dintr-a 9a ;))
  Sper sa respecti ce ai scris aici si sa ai intr-adevar „A wonderful life”.

  • Călin spune:

   uite că am lămurit şi de unde a pornit decalogul 🙂 .
   cu respectatul e mai greu, dar promit că voi încerca; o săptămână frumoasă şi „A Eonderful Life” şi ţie!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.