sursa: youtube (user – enigmamonk)

Dacă-i vineri, atunci e top cu muzică europeană aici, iar dacă am început cu Enigma, înseamnă că ei sunt câştigătorii ediţiei precedente. Dar, chiar dacă au fost câştigători detaşaţi ai ediţiei de săptămâna trecută, îi vom lăsa deoparte, pentru că reintroducem „clauza” prin care o piesă care stă patru ediţii pe primul loc al topului este automat eliminată, putând reveni (în cazul în care este propusă din nou) după alte patru săptămâni. Clasamentul complet al ediţiei trecute îl găsiţi în imaginea de alături, el a rezultat din însumarea celor 16 voturi care au fost lăsate în „urnă”, voturi pentru care le mulţumesc celor care şi-au făcut timp să poposească pe aici şi să voteze. Dacă Enigma a ieşit din top, vor merge mai departe cele două piese care se află la egalitate pe al doilea loc (nu pe locurile 2 şi 3, cum greşit am scris în clasament), adică cele interpretate de Falco şi Delain. Acestora le voi adăuga pentru această ediţie alte două piese, una aparţinând trupei irlandeze Cranberries, cea de-a doua finlandezilor de la Poets of the Fall. Lista completă a celor patru piese pentru care puteţi vota până joia viitoare o puteţi găsi ceva mai jos, după ce vom arunca o scurtă privire la regulile de prin topuri, care zic aşa:

 • voturile voastre vor fi trimise printr-un mesaj la această postare, care mesaj trebuie să includă doar piesa pe care o preferaţi din cele patru ale ediţiei respective;
 • fiecare din cei care votează poate să facă o propunere pentru ediţia următoare a topului; piesele nou intrate în top vor fi alese dintre aceste propuneri, în funcţie de numărul de susţinători pe care îi adună (iar în caz de egalitate va avea câştig de cauză propunerea care a fost făcută mai devreme. Propunerile nu sunt nicidecum obligatorii, cei care nu vor să facă o propunere pot susţine una din piesele propuse de altcineva sau pot să se limiteze la vot. Propunerile pentru topul cu muzică europeană trebuie să fie piese ale unor solişti sau trupe din Europa, exceptând România şi Marea Britanie (care se pot regăsi în alte topuri).

Acum, dacă am trecut în revistă şi regulile, ar fi vremea să dăm cezarului ce-i al cezarului, aşa că vom trece la muzică. Să vă fie seara şi noaptea senine!

 • Poets Of The Fall – „Cradled In Love”
 • Delain – „See Me In Shadow”
 • Cranberries – „Never Grow Old”
 • Falco – „Jeanny”

sursa: youtube (user – PoetsOfTheFallBand)

sursa: youtube (user – RoadrunnerRecordsNL)

sursa: youtube (user – franklin999)

sursa: youtube (user – FalcoVEVO)

La o porţie de muzică din bătrâna Europă îi invit şi pe vultureşti, teo negură, zinnaida, danacellaluna pătrată, virtualkid, qed, cristi, geanina, octocat, lavi-zu, androxa, psi-words, cammely, melly, ştefania, shogunu’, diverse, vizualw, anastasia, meşterul manolelili3d, lunabetelunaoana, phozone, dar nu numai pe ei, pentru că oricine este binevenit.

Comentarii
 1. SoriN spune:

  Salut Călin !
  Votez pe Falco indubitabil . De melodia aceasta ma leagă amintiri extrem de plăcute . Mulţumesc !

  Propun deasemenea pe Enrique Iglesias cu Hero , desi drept să-ţi spun mai mult îmi place tatăl său dar cred că se incadrează la coltul romantic mai degrabă .

 2. marian spune:

  Desii nu-mi plac in mod deosebit, voi vota …Delain…sa fie ai dracului cu …sabotii lor cu tot! Pentru data viitoare propun , Pussycat ca vad ca tot ai priza la olandezi ….Deci ” See Me in Shadow” si Delain ,merge pentru aceasta simbata atat de placuta . Nu stiu cum este pe la voi , prin Cluj dar aici in Bucuresti este o adevarata zi de primavara.O zi excelenta in continuare onorabile!!!

 3. Cristi spune:

  Votez pe Falco si sustin propunerea lui Dana.

 4. Pishky spune:

  dupa ce am ascultat toate melodiile si mi-a fost enorm de greu sa ma decid, am sa trimit votul meu catre Poets Of The Fall – “Cradled In Love” ! Toate cele bune!

 5. […] Elena, Teo, Colțul cu muzică Like this:LikeBe the first to like this […]

 6. anastasia spune:

  bună dimineaţa,
  votul meu merge la Cranberries – “Never Grow Old”
  şi susţin The Corrs – Rain
  să ai o zi senină, Călin.

 7. oanaclara spune:

  Cranberries – “Never Grow Old”
  Propunere: sustin BZN. 🙂
  Seara faina!

 8. phozone spune:

  Poets Of The Fall – “Cradled In Love” si sustin BZN – „Blue eyes”. O seara buna!

 9. […] Calin, Teo, Luna, Vizual, Schtiel, Ulise, Manole, Madalina, G1b2i3, Lilly, Adrian, Klausen, Mirela, Vania, Alina, Alex, Marin, Rokssana, Ragnar, Roscata, Aurora, Melami,  Cris-Mary, Like this:LikeBe the first to like this post. […]

 10. Teo Negură spune:

  Eu merg pe mana lui Falco in seara asta, prea tragic i-a fost destinul si mult prea nedrept de scurt…

 11. cammely spune:

  Falco – “Jeanny”!!! Mersi, demult n-am auzit-o. Ce vremuri…, multumesc inca odata ca mi le-ai reamintit. 🙂
  De dragul vremurilor trecute , de dragul tineretii am sa-ti las si o propunere muzicala: BZN-trupa olandeza. Orice alegi de la BZN o sa ascult cu mare placere. Eu iti las 2 dintre ele, dar sunt toate frumoase.

 12. geanina spune:

  ciaoooo 🙂
  votul meu merge la Cranberries – “Never Grow Old” astazi .
  seara faina Calin…

 13. […] , Zazuza , Ana , Ora25 , Greiere , Amuleta , Deea , Inda , Cella , Schtiel , Calin , Cristi , Rokssana , Androxa , AliceG , Hanny-Bunny , Principessa , Vania , Caius , Ilarie , Ana U […]

 14. […] Magda Isanos Dupa asa un vis nu-mi ramane decat sa va doresc sa va fie luna patrata! Coltu, Innerspacejournal,   Mesterul,  Alex Mazilu,  Teo Negura,   Alecu Racoviceanu. Share […]

 15. diverse spune:

  Sa fie Cranberries – “Never Grow Old” 🙂

  Seara placuta!

 16. Doru spune:

  Cranberries – Never Grow Old, boier dumneavoastră …
  Mulţumesc!

 17. lili3d spune:

  Cranberries. Dar toate mi-au plăcut.

 18. Dana spune:

  Ce-mi faci tu mie!!! Să fie azi Poets of the Fall.

  Propunere: Pain of Salvation – „Sisters”

 19. Poets Of The Fall – “Cradled In Love”, fara urma de dubiu 🙂 !

 20. Laura spune:

  Greu. Votez cu Poetii:)

  • Călin spune:

   e al doilea vot pentru poeţi, măcar că nu-i neapărat cea mai reuşită piesă a lor („Carnival of Rust”, „Where Do We Draw the Line” şi „The Beautiful Ones” mi se par mult peste). mulţumesc de vot, o seară faină la Galaţi!

 21. psi spune:

  mă gândisem eu să votez, pentru că asta ascultasem prima, poets of the fall. dar dolores o’riordan îmi place prea mult, aşa că spun… cranberries!
  iar propunerea mea va fi tot ceva irish, că tot vine ziua lor cea verde curând, the corrs:
  http://www.youtube.com/watch?v=yzB3nXHt5Rk&feature=related

 22. Luna patrata spune:

  Poets Of The Fall – “Cradled In Love”

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.