alt loc, alt timp

Posted: 16/03/2012 by Călin in gânduri
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

De multă vreme mă bate gândul să scriu ceva cu titlul de mai sus, de acum cred că sunt mai bine de cinci luni de când a încolţit ideea, însă de fiecare dată am amânat pe o altă zi şi pe o altă zi, până când m-am trezit că a trecut aproape jumătate de an. Mi s-a întâmplat nu o dată să simt că nu aparţin acestui timp şi acestui loc şi probabil nu sunt singurul căruia i s-a întâmplat asta; forfota nebună a vremurilor pe care le trăim nu se potriveşte nicicum cu mine, dorinţa nebună a unora de a aduna cât mai mult şi cât mai multe nimicuri mi se pare aberantă, transformarea oricărui lucru, până şi a sentimentelor, în nişte banale şi insipide formule sau ecuaţii îmi pare absurdă. Ceva s-a schimbat totuşi în aceste cinci luni şi ceva, parcă am ajuns să nu îmi doresc să mă „mut” într-un alt timp, parcă totuşi îmi pare bine că trăiesc în prezentul acesta nebun; asta pentru că între timp inima mea s-a umplut de ea, o ea cum nici nu ştiu dacă am visat vreodată că voi întâlni, o ea care mi-a umplut visele şi sufletul aşa cum nu a mai ştiut nimeni.

Iar dacă timpul l-aş lăsa la locul lui şi nu aş mai vrea să călătoresc prin alte secole, locul cu siguranţă că mi-aş dori să îl schimb. Asta nu înseamnă că voi pune degetul pe hartă şi voi spune „uite, fix aici mi-ar plăcea să trăiesc”. Locul în care mi-aş dori să trăiesc este mai degrabă un loc dintr-un vis, o utopie; un loc în care să nu existe ură şi suferinţă, un loc în care să nu existe invidie şi durere, un loc în care să nu fie răutate şi lacrimi, un loc în care „binefacerile” civilizaţiei să nu fi ajuns, un loc fără minciună şi făţărnicie, un loc fără…alţi oameni. Doar ea şi eu, undeva pe o insuliţă pierdută într-un ocean nesfârşit, doar ea şi eu, şi o mare de iubire.

tentativă de clip producţie proprie, aşa că e inutil să menţionez sursa.

Comentarii
 1. anastasia spune:

  mă bucur pentru tine.. şi pentru ea..
  să aveţi o viaţă frumoasă!
  în acelaşi timp mi s-a întâmplat şi mie… iar de saptămâna aceasta, am semnat deja cu alt nume.

 2. gabriella spune:

  Desi ti-a luat cam mult sa postezi acest subiect nu pot sa-ti spun decat ca-i o postare frumoasa…felicitari.

 3. shogunu' spune:

  Căline, noi (io şi cu shoguna ) am reuşit să ne construim insula aia. O s-o puteţi vizita după ce bem o bere la „Carul cu flori”. Asta-i o invitaţie. N-o fost uşor, da’ am făcut-o! Pînă şi Bismarck îşi are raftul lui 😀
  Mă bucur pentru tine! La fel de mult cum m-am bucurat pentru mine.
  Banzai! (că aşa vreau io… 🙂 )
  PS. Şi hai odată, să dau berea aia! 😀

  • Călin spune:

   Încă nu-i vremea de bere, mai încolo, când se deschid terasele. De invitaţie s-a luat cunoştinţă, sper să o pot onora cât mai curând.
   Banzai să fie, că nu am chef să mă contrazic nici măcar cu tine 😀
   O seară faină în shogunie!

 4. Marius Bota spune:

  Eu zic ca s-a meritat ca ai asteptat atat de mult pana sa scrii acest articol, pentru ca e „altceva”. Am descoperit un alt Calin!. Felicitari! Si sincer, si eu mai cred ca exista acel loc, unde fiind doar tu cu persoana iubita, si alaturi de Dumnezeu,, toti oameni sa ti se para buni, nefatarnici, plini de dragoste si afectiune. Si nu pentru ca, chiar ar fi, ci pentru ca iubesti, si altceva chiar nu mai conteaza.

  • Călin spune:

   Nu e un alt Călin, este fix acelaşi, dar poate că nu mai are ochi pentru toate nimicurile, care chiar nu au nici cea mai mică importanţă 🙂

 5. daniela-catalina stan spune:

  Ma bucur pentru tine Calin;)… starea de exaltare pe care ti-o da indragostirea…sa nu te paraseasca prea curand…pentru ca, atunci cand ti se-ntampla, esti cu totul alt..om..in aceleasi timpuri..
  Bucura-te de iubire si de tot ceea ce vine cu ea;)

  • Călin spune:

   eşti cu totul alt om în aceleaşi timpuri, dar parcă nu le mai percepi în acelaşi mod, parcă nu mai ai ochi pentru toate mărunţişurile şi mizeriile.

 6. psi spune:

  mă tem, călin, ştim amândoi asta, un loc unde să nu existe ură şi suferinţi, invidie şi durere, nu există. dar îţi doresc din suflet calocul în care eşti să fie luminat de oameni buni, pe măsura ta.
  şi de ea… 🙂

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.