Dacă mă mai uit multă vreme pe geam la fulgii mari care se cern în neştire de câteva ore bune peste Cluj, nu-i exclus să fiu tentat să postez colinde. Totuşi, pentru că vremea colindelor a trecut de luni bune şi pentru că am promis că voi aduce în această seară un album mare, iar shogun-san presupun că aşteaptă cu nerăbdare să vadă cu ce îl servesc, ar fi vremea să vă spun că albumul la care m-am oprit este „Back In Black” al trupei australiene AC/DC. În topul celor mai bune 500 de albume al revistei „Rolling Stone” e situat undeva destul de jos, pe locul 73 dacă nu mă înşel, însă acel top nu este dedicat doar rock-ului sau hard rock-ului, în el intrând şi alte genuri muzicale. În topurile care sunt destinate exclusiv hard rock-ului se găseşte îndeobşte între primele cinci albume, disputându-şi supremaţia cu albume ce aparţin trupelor Metallica şi Iron Maiden.

Lansat pe 25 iulie 1980, „Back In Black” ocupă a doua poziţie într-un clasament al celor mai bine vândute albume din toate timpurile (după „Thriller” al lui Michael Jackson), cu un total de peste 49 de milioane de exemplare vândute, dintre care peste 22 de milioane în Statele Unite. Este în acelaşi timp şi primul album al trupei de după decesul solistului Bon Scott (în vârstă de 33 de ani), acesta fiind înlocuit la scurt timp cu Brian Johnson. Din cele 10 piese incluse pe album am să vă propun să ascultăm împreună „Hells Bells”, „Shoot to Thrill”, „Giving the Dog a Bone”, „Back in Black”, „You Shook Me All Night Long” şi „Rock and Roll Ain’t Noise Pollution”.

sursa: youtube (user – l1nkRang3)

sursa: youtube (user – acdcVEVO)

sursa: youtube (user – KcLynnMichaels)

sursa: youtube (user – HolywoodRose7)

sursa: youtube (user – jailbreakes)

sursa: youtube (user – pachoycamico)

Cam atât pentru astăzi, de mâine revenim la normal, asta însemnând că vă aştept la topurile noastre din fiecare zi. Să vă fie tuturor seara şi noaptea senine!

Ţucu-vă!

Comentarii
 1. […] si va invit sa-i cititi pe: Alex Mazilu, Alexandru, Alice in WonderNet, Aurora Georgescu, Călin, Carmen, Cartim si pe toti ceilalti iubitori de fotografii, filme și povestiri despre viata […]

 2. […] Alex Mazilu, Alexandru, Alice in WonderNet, Anacondele, Aurora Georgescu, Blackwater, Blogeru, Călin, Carmen, Cartim si pe toti ceilalti iubitori de lecturi si arte […]

 3. Luna patrata spune:

  Sunt pe aici…de data asta sunt eu tacuta. 🙂

  • Călin spune:

   Se mai schimbă rolurile; eu am fost ceva mai gureş azi, dar pe măsură ce se face ora mai târzie vorbele parcă nu mai vor să-mi vie…

 4. marian spune:

  A…si sa nu uit ;”Black in Black” a iesit pe locul secund …dupa „Thriller” lui Michael Jackson deoarece ,multi dintre americanii de… culoare, din Statele Unite ale Americii au cumparat din „patriotism ” cate doua sau trei discuri numite …”Thriller”, dorind in acest fel sa -l ridice in topuri pe Michael…de parca mai era necesar…sau era ? Fireste asta o spun ” gurile rele ” nu fanii lui Michael Jackson .Este o chestie care a facut la vremea respectiva deliciul presei de peste ocean. Fireste a presei…” albe”….a gurilor rele, a KKK-ului , a neo nazistilor. ..Inca o data multumiri si…o seara excelenta in continuare prietene Calin .

  • Călin spune:

   Ştiu că „Thriller” e cel mai vândut, nu ştiam partea asta cu „patriotismul” de culoare; până la urmă, cu banii lor pot face ce vor, oricum nu mă dau în vânt după muzica lui Michael. Seară faină şi la tine!

 5. marian spune:

  Ce faceee ??? NINGEEE ???Ce dracu frate nu mai scapam de zapada pana in…august!La Bucuresti azi a fost o zi cam rece dar …placuta. Am iasit cu nepotica prin parc…m-a saracit de gologani dar…a fost multumita , fericita { cine n-ar fi ?} si asta-i tot ce conteza! Pentru postarea cu astia din …tara cangurior…”tucu-te” vorba lui Emil Vulcanescu ca-i ardelean d-al vostru!Le-am ascultat cu statia forjata…asa cum este si-n prospectul de folosiinta produs de…AC/DC .EX-CE-LENT!!!A iesit si vecinul , deoarece a crezut ca… se darama geamurile pe el.ASTA E MUZICA …NU ZGOMOT!!O seara buna in continuare , precum si un inceput de saptamana ,cat mai productiv iti doresc din … Bucuresti !

  • Călin spune:

   Da, ninge, nu are nici o treabă cu calendarul, cred că mâine mă iau şi mă duc la colindat 🙂 .
   O seară bună şi ţie şi o săptămână pe măsură!

 6. shogunu' spune:

  Şi dă-mi voie să adaug asta

  în memoria lui Bon Scott
  Banzai!

 7. shogunu' spune:

  Dacă-l ignori pe MJ, înseamnă că “Back In Black” e cel mai bine vîndut album din lume.
  Merită!
  Acuma lasă-mă să mă desfăt. că n-am apucat să dau drumu’ la muzică. Amu ni!
  La mine-i cu Van Halen şi cu Taxi, că nevastă-mea-i răcită cobză…

  • Călin spune:

   te las, cum să nu te las; o să văz eu mai încolo şi ce-i pe la tine, măcar că îmi pare cel puţin bizară combinaţia 😉 . săptămâna viitoare i-oi aduce pe Bob Dylan şi Costi Costiţă 😀

   • shogunu' spune:

    Se nimeresc ca nucile cu pereţii!!! Dă-mi voie să „mă c*c pe mine” 😀 😀 😀
    Banzai! că aşa vreau io… 😀

    • Călin spune:

     Păi ştiu că se nimeresc ca nuca în perete, de-aia am zis şi eu că i-oi aduce pe Bob Dylan şi Costi Costiţă săptămâna ce vine 😀 . Banzai să fie, na!

 8. romanianstampnews spune:

  E beton! (Nu mai spun şi armat, se subînţelege…). 😀

 9. Doru spune:

  Did you say AC/DC?
  Let’s back in black!
  Mulţumesc, boier dumneavoastră!

 10. psi spune:

  oooo… ce seară magică e aici în colţ, după ce ne-ai răsfăţat toată ziua cu un alt album de excepţie!
  ninge la voi? 😦 la noi este încă primăvară…

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.