Pink Floyd – „Obscured by Clouds” (2) şi încă ceva pe lîngă

Posted: 11/02/2012 by Călin in muzici amestecate
Etichete:, , , , , , , , ,

ce era de spus despre „Obscured by Clouds”, cel de-al şaptelea album de studio al trupei Pink Floyd am cam spus în prima postare destinată acestui album, aşa că acum, înainte să vă invit să ascultaţi piesele de pe a doua faţă a albumului, am să bat puţin cîmpii, adică am să vorbesc despre lucruri care nu au nici o legătură cu Pink Floyd. din cînd în cînd, adică atunci cînd am vreme, lucru care se întîmplă tot mai rar de un timp încoace, mai bîntui şi eu prin blogosferă şi citesc. citesc de pe bloguri pe unde am mai fost şi care îmi plac, dar citesc şi de pe bloguri unde ajung pentru prima dată. uneori îmi place ceea ce găsesc pe acolo, alteori îmi place mai puţin, iar alteori îmi displace de-a dreptul. aseară, să fi fost undeva către miezul nopţii, dau pe un blog peste nişte presupuse versuri. le citesc o dată, mi se pare că e ceva în neregulă la ele, aşa că le recitesc; senzaţia de „neregulă” rămîne, ba chiar devine mai acută şi încerc să asociez respectivele „versuri” cu ceva. primul lucru care îmi trece prin minte este o turmă de pachiderme care tropăie voios pe undeva prin savană; pentru cei care nu ştiu, pachidermele sînt mamifere din ordinul pachydermata, între ele numărîndu-se elefanţii, rinocerii sau hipopotamii. al doilea lucru cu care reuşesc să asociez avalanşa de cuvinte este tocmai o prăvălire de bucăţi imense de grohotiş pe versantul unui munte. cu versurile sau cu poezia nu reuşesc nicicum să le leg, pentru că rimele sînt vai de mama lor, despre ritm sau pas nici nu poate fi vorba, iar cuvintele folosite sînt demne de un elev de clasa a VI-a de la o şcoală specială. pe ce blog am găsit „versurile” respective sau cine este nefericitul autor nu am de gînd să vă spun, pentru că sigur s-ar găsi binevoitori care să se lege de mine pentru că îmi permit să critic „capodopera”. ce mi s-a părut şi mai trist (sau mai degrabă ciudat) este că s-au găsit şi persoane care să laude „versurile” cu pricina şi să sublinieze talentul deosebit al autorului chestiei ăleia; asta în condiţiile în care singurul lucru de bun-simţ pe care l-ai putea face ar fi să îi sugerezi respectivului să se apuce de tăiat copaci, săpat şanţuri sau deratizat subsoluri, ocupaţii care s-ar potrivi mult mai bine cu intelectul lui. omuleţul s-a întins pe vreo 3-4 strofe în care a bătut apa-n piuă în stil barbar, eu am să mă limitez la a vă face un rezumat al spuselor lui, cu menţiunea că cele 4 versuri motroşite de mine aici sună mult mai bine decît „opera” de care am vorbit mai sus, iar în final îi voi adresa un îndemn respectivului, dar şi altora care-s croiţi cam pe acelaşi calapod.

Foaie verde de troleu,
Blogul tău îi tare fain,
Iar asta o spune eu,
Care-s cel mai mare fan.

Apucă-te, Gheorghe, şi taie lemne,
Te rog nu mai scrie pe blog,
Sînt multe alte ocupaţii demne
De creieru-ţi olog.

da’ ştiu că m-am întins, şi mai aveam ceva de spus, dar va rămîne pentru mîine. trecînd la piesele pe care vi le propun spre ascultare la ceasul ăsta, acestea sînt „Childhood’s End”, „Free Four”, „Stay” şi „Absolutely Curtains”.

sursa: youtube (user – gokralik)

sursa: youtube (user – PinkFloydIsAmazing)

sursa: youtube (user – PinkFloydIsAmazing)

sursa: youtube (user – PinkFloydIsAmazing)

ţucu-vă!

Comentarii
 1. […] Luna pătrată, CARMEN, Teo Negură,Max, Lolita, Gabi,Vania, Vero,Cella, Doru Vltureşti, Colțul, […]

 2. romanianstampnews spune:

  Fiecare dă cât poate. E o chestie oarecum legată de două cuvinte: „simţ” şi „măsură”. La primul se mai poate adăuga câte ceva, de genul „bun”.

 3. psi spune:

  😆
  of, călin, cum de nu ştii regula pupatului de condur blogosferic? 😆 nu e scrisă nicăieri, dar există! că din fericire nu o aplică toţi, asta e altă poveste.

  foaie verde pachidermă
  mă doare la epidermă
  versul tău mirobolant
  e ca pulpa din colant
  😉

  • Călin spune:

   nu, uite că nu ştiu regula pupatului de condur, nici regula pupatului de altceva, care începe tot cu „c”, şi se încheie tot cu „ur” 🙂 . faine versurile, m-ai făcut să mă amuz 😀
   Foaie verde de nimic,/ Eu ce-aş mai putea să zic?/ Urlă talentul în mine,/ Nicicum nu îl pot reţine,/ Şi-atunci scriu cu mare spor/ nimicuri către popor,/ pup conduri, posterioare,/ tastatura nu mă doare. 🙂

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.