vocea universului

Posted: 12/01/2012 by Călin in aberaţii, Uncategorized
Etichete:, , , ,

 

postarea de mai jos a apărut iniţial pe blogul grupului nostru, pe unde vă invit cu drag să treceţi măcar din cînd în cînd.

Gogu al lui Plămădeală a descoperit relativ recent facebook-ul şi, cum la el în sat, în Bobohalma din Deal, alte activităţi cultural-educative înafara mersului la păşune, cositului, aratului, prăşitului şi mulsului vacilor nu prea erau, s-a lăsat prins destul de uşor de acest microb. La început mai timid, s-a înscris în cîteva grupuri din România, chiar dacă nu avea habar ce erau ele de fapt, apoi a trecut şi la grupuri ungureşti, că un pic de maghiară ştia. Văzînd că nimeni nu are treaba lui, a început să caute grupuri din toată lumea, s-a înscris în ele, a dat like-uri peste like-uri, iar după vreo doi ani şi ceva lista lui de prieteni de pe facebook ajunsese să numere 10 miliarde 543 de milioane 945 de mii 567 de persoane. Că pe pămînt sînt numai vreo 7 miliarde de oameni nu reprezintă o problemă pentru Gogu, oricum nu ştie el cîţi sînt, nu e ceva care să îl intereseze. Gogu avea prieteni şi din Vanuatu, din Burkina-Faso, ba chiar şi de la o staţie meteo din Antarctica şi de pe staţia orbitală rusească. „Piesa de rezistenţă” o reprezentau însă cei cîţiva locuitori de pe planeta HD 113538, din constelaţia Centauri, care l-au contactat pe facebook, solicitîndu-i prietenia.

Cînd a ajuns la această frumoasă cifră, Gogu s-a oprit, a încetat să se înscrie în tot felul de grupuri şi de grupuleţe şi a început să posteze poze pe facebook. Prima poză pe care a postat-o a fost cu vaca lui, Joiana, o bălţată românească frumoasă şi zdravănă,  şi a primit puţin peste două miliarde şi jumătate de like-uri. bineînţeles, pentru fiecare like primit, a răspuns şi el cu unul, cu două, ba chiar cu trei. A postat apoi o poză cu WC-ul din fundul grădinii, un WC simplu, ca la ţară, făcut din lemn de stejar; majoritatea nu au înţeles ce ar putea fi în poza lui, mulţi erau tare contrariaţi, dar a primit totuşi peste 3 miliarde de like-uri. Într-o bună zi a văzut tot pe facebook că se organizează un concurs de muzică, intitulat „Vocea Universului”; nu „Vocea Bobohalmei”, nu „Vocea României”, era „Vocea Universului”, un prilej de afirmare cum nu se putea mai bun.  Gogu nu are voce nici cît măgarul lui, însă are prieteni, iar asta l-a făcut să prindă curaj.

De la vărul lui, care era pasionat de muzică, a împrumutat tot ce-i putea trebui ca să înregistreze melodia; apoi a căutat o piesă care să îi placă şi a găsit una a unui tip, unul oarecare, Elvis parcă îl cheamă, l-a căutat Gogu pe facebook, dar nici măcar cont nu avea, aşa că era un individ neimportant, probabil nu auzise nimeni de el. A prelucrat puţin melodia, a scos vocea lui Elvis, lăsînd doar partea orchestrală, după care s-a apucat de înregistrat. Trei zile şi trei nopţi a tot înregistrat Gogu la melodie, de fiecare dată ceva nu îi plăcea, o lua de la capăt şi tot aşa. vocea lui…să tot fugi cît vezi cu ochii atunci cînd începe Gogu să cînte. Cînd a terminat înregistrarea a văzut că toţi pomii din curte rămăseseră fără frunze, chiar dacă era miezul verii, vacile, porcii şi celelalte orătănii erau toate în greva foamei, cîinele îşi făcuse harakiri în fundul curţii, iar satul fusese evacuat integral de către cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Nu s-a lăsat descurajat de acest amănunt nesemnificativ şi a încărcat înregistrarea pe facebook, menţionînd că piesa originală aparţinea unui necunoscut pe nume Elvis, care nici măcar cont de facebook nu are. După care a început să treacă pe la prietenii lui şi să dea like-uri cu nemiluita; nu conta ce aveau acolo, că erau poze, că era muzică sau cîteva rînduri în vreo limbă pe care nu o înţelegea, de fapt nici nu se uita ce era acolo, asta avea prea puţină importanţă, el dădea like şi trecea mai departe. Și nu a dat degeaba, pentru că după cele două săptămîni, cît a durat concursul, a strîns peste 7 miliarde de like-uri, cu 6.999.999.123 mai multe decît al doilea clasat. A primit şi o diplomă frumoasă, tot pe facebook, fireşte, a salvat imaginea şi s-a dus cu ea la un studio foto, unde a cerut să îi fie imprimată pe pînză de 2X1,5 metri, după care a înrămat-o şi a pus-o pe peretele din prispa casei.

Acum Gogu e singur, nevasta l-a părăsit, Joiana cea frumoasă, cu care se mîndrea, a cerut azil în vecini, găinile şi gîştele şi-au luat lumea în cap, porcii au fugit şi ei printr-o spărtură din gard şi duşi au fost, doar măgarul a rămas, poate pentru că e surd. Cu toate astea, Gogu e mîndru: cine mai e ca el, cine se mai poate lăuda că are 10.543.945.567 de prieteni???

textul de mai sus nu face referire la nici o persoană, grup sau concurs real, tratînd doar un anumit tip de comportament, întîlnit destul de frecvent.

I like…Chopin 🙂

sursa: youtube (user – R4949)

cu topul voi veni tot spre seară, poate chiar destul de tîrziu, dar de aici încolo voi renunţa la „invitaţii”, cine a fi să vie, va veni, cine nu, nu.

ţucu-vă!

dacă treceţi pe la ei, nu cred că se vor supăra: luna pătrată, meşterul manole, C.L.M., vizualw, teo negură, clipe de cluj, octocat, schtiel, Lavi Zu, vultureşti, bianca, melly

Comentarii
 1. […] Colţul cu muzică, Theodora, Luna, Teo, Klausen Like this:LikeBe the first to like this post. […]

 2. Alex spune:

  Tare de tot, Gogu ăsta! 🙂

  Mi-a plăcut atât de mult să ascult melodia celor de la Gazebo. Ce-o mai ascultam în anii de liceu…
  Numai bine, Călin.

  • Călin spune:

   cine e ca el, cine mai are atîţia prieteni? 😉
   melodia e deosebită, e una din melodiile care rămîn, chiar şi după ce praful uitării se aşterne pe multe altele. s-auzim numai de bine, Alex!

 3. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Alecu, Alex, Clipe de Cluj, Coltu, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky,  Grupul, Innerspace, Luna Patrata, Mesterul Manole, […]

 4. rokssana spune:

  tu esti un fin observator si le pui in pagina intr-un mare fel….super tare postare 🙂
  la mai multe…

 5. Luna patrata spune:

  Of, Gogu,Gogu! Chiar asa, cine se mai poate lauda cu asta? Hmmmm, daca ma gandesc bine fac niste analogii… :)))) Dar mai bine nu. 😀

 6. schtiel spune:

  ah , eu dau doar like , foooarte rar comentez … dar sa stii , e dn cauza ca asa am fost crescut , cand nu sunt intrebat , sa nu vorbesc 😀

 7. lili3d spune:

  Dacă mă gândesc bine, căţelul meu a cam slăbit…

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.