pînă ieri nu aveam habar că ar exista o trupă daneză care se cheamă Sort Sol; am dat peste ei chiar întîmplător, în vreme ce căutam cu totul altceva pe youtube. am ascultat iniţial o piesă, pe care o găsiţi şi în precedenta postare, după care am mai căutat şi altele şi am descoperit că nu îmi displace deloc ceea ce cîntă. din cauza asta m-am gîndit că nu ar strica să „vă fac cunoştinţă” cu ei şi cu muzica lor, urmînd să ne întîlnim cu Pink Floyd doar sîmbăta viitoare, pentru că mîine, deşi va fi foarte multă muzică aici, nu va mai rămîne loc şi pentru „Ummagumma„.

Sort Sol (în traducere, numele lor înseamnă „soare negru”) s-a format în 1977, sub titulatura iniţială Sods, la care au renunţat în 1981, cînd au lansat primul album sub actualul nume. doi dintre cei trei membri fondatori ai trupei, Steen Jørgensen, vocalistul trupei, şi Tomas Ortved, bateristul acesteia, fac parte şi în prezent din formaţie, cel de-al treilea, chitaristul Lars Top-Galia alăturînd-li-se din 1985 pînă în 2004, cînd a părăsit trupa, revenind însă în 2010. ceea ce cîntă ei, deşi este frecvent încadrat de presa din Danemarca în categoria punk-rock, este mai degrabă un rock cu influenţe post-punk, goth şi chiar industrial. pînă în prezent formaţia daneză a lansat 8 albume de studio, dintre care primele două sub titulatura iniţială, la care se mai adaugă două albume-compilaţie. în cele ce urmează vă propun spre ascultare piesele „Holler High„, „Next Century„, „Elia Rising„, „Indian Summer„, „Daughter of Sad” şi piesa care e „vinovată” pentru că m-a făcut să sap, să încerc să aflu mai multe despre aceşti danezi, „Let Your Fingers Do The Walking„, piesă ce a apărut şi în postarea de dimineaţă. să aveţi o după-amiază şi o seară senine!

sursa: youtube (user – peppemunsen)

sursa: youtube (user – missrock87)

sursa: youtube (user – iloveGINANDJUICE)

sursa: youtube (user – RevivalOfCachaca)

sursa: youtube (user – Jay200cob)

sursa: youtube (user – Zamya)

ţucu-vă!

dacă treceţi şi pe la ei, cred că nu se supără nimeni: rokssana, meşterul manole, psi-words, teo negură, marinelam, cristian dima, peter, octocat, pegas motorizat, shogunu’, lili3d, theodora, luna pătrată, iulia, cristi, vultureşti

Comentarii
 1. Peter spune:

  Sună binişor.

  • Călin spune:

   da, chiar mi-a plăcut; am ascultat iniţial o piesă; am mai ascultat-o o dată, mi-a plăcut, după care m-am apucat să sap şi am descoperit că mai au şi altele

 2. […] Colțul cu muzică, Elena, Mădălina, Theodora, Luna Like this:LikeBe the first to like this […]

 3. C.L.M. spune:

  Ii misto! 🙂 seara faina.

 4. […] UN PREMIU LA INCEPUT DE AN Rainer Boheme: Maler und Modell Nimeni nu mă poate cunoaşte… mini-portret Sort Sol Winners Presa – Dialoguri nocturne Vorbe Pascal-Adolphe-Jean Dagnan-Bouveret (7 ianuarie 1852 […]

 5. […] Elena,   Coltu,    Innerspacejournal,   Teo Negura,   Mesterul, Share […]

 6. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Coltu, Cosmin, G1B2I3, Gabriela Elena, Luna Patrata, Mesterul Manole. 45.958950 23.570869 Share […]

 7. marinelam spune:

  Bună seara!
  Să fiu sinceră am deschis pagina cu acest post si am incercat să citesc. Prima dată am reușit să citesc doar titlul postului :)) Apoi am lăsat pagina deschisă și am zis ”poate mai târziu”. Am mai aruncat încă un ochi după vreo jumătate de oră, dar impulsul de a închide fără să parcurg totul a fost mai slab decât dorința de a vedea totuși despre ce este vorba. Așa că am mai acordat o șansă postului lasându-l, încă o dată, să ”zacă” singurel în tabul ferestrei.
  După vreo 2 ore mi-am zis”ia să vedem!” și am văzut și am și ascultat. Iaca că-mi place. Nu știam nici eu de trupa asta, dar merită ascultată. Preferata mea, dintre melodiile postate de tine, este ultima.
  Iară ți-am lăsat mult de citit, dar ce să fac dacă-mi place ce postezi? Și mai ales, trebuia să știi toată istoria, ca să nu crezi că acest coment a venit așa ușor, nu de alta dar mi-e că ți se urcă la cap :))
  Noapte liniștită. Eu o voi avea mulțumită ție.

  • Călin spune:

   e, stai tu liniştită, nu mi se urcă aşa uşor la cap, nu-s genul; ştiu cine sînt, ştiu de unde am venit, de ce-s în stare, nu vreau să par altceva, nici nu îmi voi da vreodată aere.
   că ai procedat astfel nici nu mă miră tare mult, mi se întîmplă şi mie să procedez aşa, nu foarte des, dar mi se întîmplă; iar cînd e vorba de o postare de 30 de minute (nu prin ceea ce e scris, cît prin ceea ce e de ascultat), tentaţia de a o lăsa mai la urmă e probabil cu atît mai mare.
   tot ultima e şi preferata mea, urmată de prima, dacă nu mă înşel 🙂
   o seară frumoasă!

 8. Luna patrata spune:

  Suna bine, trebuie sa recunosc. Nu ma mir, te stiu ca stai bine la capitolul asta, ca doar coltul cu muzica al tau e, nu-i asa?

  • Călin spune:

   parcă ar fi al meu, că Flo a cam dezertat cu totul; na, asta e, ce să fac, în lipsă de paporniţă cu vorbe, bun şi un colţ cu muzică 😉

 9. […] , Zazuza , Ana , Ora25 , Greiere , Amuleta , Deea , Inda , Cella , Schtiel , Calin , Cristi , Rokssana , Androxa , AliceG , Hanny-Bunny , Principessa , Vania , Caius , Ilarie , Ana U […]

 10. Doru spune:

  Boier dumneavoastră, boier dumneavoastră ai o ureche muzicală, ochi buni şi ai norocul serendipităţii …
  Mi-au plăcut mult!
  Am şi (în şoaptă) alergat pe torente!
  Am a mulţumi!

  • Călin spune:

   boier dumneavoastră (tot în şoaptă), eu nu am alergat pe torente, am luat direct de pe youtube, pentru că există un progrămel deştept care transformă fişierele format .flv (cum sînt majoritatea celor de pe youtube) în mp3-uri. o seară frumoasă!

   • Doru spune:

    Dar cum să nu ştiu atâta lucru, boier dumenavoastră?
    Doar că torentele aduc albume, acestea au o logică a lor intrinsecă şi de-acolo, ascultând domol, am şansa de a-mi alege ceea ce-mi place, scrie-s-ar, de la sursă …
    Pe youtube găsesc, la urma urmei, ceea ce place celui ce încarcă iar în materie de gusturi ştii că e o poveste fără sfârşit!

    • Călin spune:

     da, este adevărat, boier dumneavoastră, numai că eu mă mai folosesc şi de youtube de multe ori cînd găsesc ceva ce îmi place. şi acum am vreo 20 de albume luate din torenţi 🙂 , care îşi aşteaptă încă rîndul la ascultat.

 11. lili3d spune:

  Nu-i rău ce se-aude pe-aici!

 12. Cristian Dima spune:

  Nu sunt un foarte bun cunoscător al muzicii de acest gen și pot spune că nu sunt un cunoscător al vreunei istorii muzicale, așa că descoperirea blogului tău pică numai bine… Gânduri bune!

  • Călin spune:

   la mine muzică găseşti din belşug, singurul lucru care nu lipseşte de aici în nici o zi e muzica 🙂
   o seară faină şi să auzim numai de bine!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.