păi votul zice cam aşa:

cam aşa arată rezultatele din fiecare grupă; sub clasament am trecut şi numărul de voturi din grupa respectivă şi punctajele obţinute de fiecare piesă în parte, în ordinea locurilor ocupate în clasament.

ca orice vot, nici acesta nu poate mulţumi pe toată lumea; unii vor fi încîntaţi pentru că îşi regăsesc piesele preferate pe primele locuri, alţii vor fi dezamăgiţi că piesele lor favorite nu merg mai departe. pînă la urmă, ca la orice vot, decizia majorităţii contează, iar majoritatea aşa a decis. şi eu am fost surprins că nume precum Frank Sinatra, Elvis Presley, Jethro Tull sau The Beatles s-au oprit aici, dar nu am să sar la gîtul nimănui pentru că nu i-a votat, ar fi total deplasat, şi sper că fiecare va înţelege că pînă la urmă este vorba doar de un top, de gusturi ale oamenilor, care nu trebuie neapărat să coincidă cu ale noastre. pentru cei care au neclarităţi legate de modul de punctare al pieselor, acesta a fost următorul: locul întîi a primit 5 puncte, locul al doilea 4 puncte, al treilea a primit 3 puncte, al patrulea a primit două puncte, iar ultimul loc doar 1 punct. astea fiind zise, vă las în compania lui Ian Anderson şi a cîntecului său de Crăciun, iar luni şi marţi vă aştept la cele două semifinale ale topului.

sursa: youtube (user – WilliZBlog)

Comentarii
 1. Max Peter spune:

  Când aud de Anderson nu pot să nu mă gândesc la Yes… 🙂

 2. Zina spune:

  Pentru mine chiar nu are nici o importanță cine e în fruntea clasamentului și cine nu. Câștigătorii suntem noi. Ne-ai răsfățat cu muzică bună, așa cum faci tot timpul și pentru asta îți sunt recunoscătoare, Călin. Cred că aici mi-am făcut cel mai bine pregătirea sufletească pentru sărbătorile iernii ! 🙂

  • Călin spune:

   eu, ca oricare, am preferinţele mele; unele au rămas, altele s-au dus; dar dacă lumea aşa a votat, nu îmi rămîne decît să accept decizia celor care au votat şi să merg mai departe cu ce a rămas; şi au rămas cîntece frumoase, chiar dacă nu-s neapărat interpretate preferaţii mei. pînă la urmă muzica nu începe cu X sau Y cîntăreţ sau trupă, şi nici nu se încheie la ei 🙂 . iar pregătirea o vom continua şi săptămîna asta 🙂 .

 3. Mirela spune:

  Uitasem sa te felicit pentru prezentarea grafica. E curata, hibernala, clara, ceea ce e de admirat. Ai muncit si la acest capitol.
  De Craciun noi vom fi plecati in vacanta, dar indiferent cine va fi marele castigator, cum am mai spus, noi, cei care am format aici o hora virtuala , nu-i asa, ascultand cu placere o muzica buna, suntem adevaratii castigatori. Mai bine spus, adevaratii castigati! Arta adevarata aduna oamenii la un loc . Aici am votat, am castigat ascultand cele mai frumoase cantece de Craciun si…am castigat! Felicitari, Calin! Sa ai o saptamana cu start bun! 🙂

  • Călin spune:

   „prezentarea grafică” nu-i cine ştie ce, am încropit-o în grabă, jucîndu-mă puţin în CorelDraw şi Photoshop (că mai am şi apucături de genul ăsta); că nu îmi plac lucrurile prea încărcate, zorzoanele inutile sau de prost gust, asta e adevărat, de-aia m-am şi oprit la ceva cît mai simplu.
   finala va fi joi de fapt, doar reultatul final al votului îl voi anunţa de Crăciun, vreau să las ceva timp, ca să aibă lumea vreme să voteze, deşi presupun că multă lume va fi plecată în acea perioadă. o săptămînă frumoasă şi vouă!

 4. Dana Diaconu spune:

  Ți-am spus eu noapte bună deja, dar am revenit la comentat votul! 😀 Suntem multe persoane care te „ascultăm”, fiecare cu preferințele lui! Mie îmi place tare mult când intru în colț; poate aș fi vrut să văd și alte piese în semifinale, dar asta nu înseamnă că nu sunt mulțumită cu ce-a rezultat! 🙂 Este o simplă dovadă a diversității noastre, vorba europeanului „in varietate concordia”!

  • Călin spune:

   prin urmare eu nu sînt european, pentru că nu ştiam „zicerea” asta 🙂 . între acest dicton şi realitate este de foarte multe ori ceva distanţă, nu prea ştim să îl acceptăm pe „celălalt”, nu prea reuşim (sau mai degrabă nu vrem) să înţelegem că el poate fi altfel, poate avea alte gusturi, poate avea alt mod de gîndire. sîntem, de cele mai multe ori, tributari unui mod de gîndire primitiv, îngust 😦

 5. psi spune:

  ai avut ceva de muncă, aşadar.
  da, sunt şi eu surprinsă că frank sinatra a obţinut atât de puţine voturi, dar dacă ne gândim că a concurat cu queen şi cu bon jovi, poate că este explicabil. zic eu.
  cât despre supărarea cuiva… asta ar fi o glumă bună! 😆 cum să te superi pentru un vot şi mai ales pe cine? în fond suntem nişte nume şi nick-uri, nişte umbre în virtual! 😀
  şi îţi las în dar un alt cântec de crăciun- withney houston

  seară bună şi săptămână faină! va fi grea, dar la capătul ei şi al tuturor pregătirilor vine moşulache!

  • Călin spune:

   da, a luat chiar puţin Frank, dar pe lîngă Queen şi Bon Jovi, au mai fost acolo şi Elvis, şi Robbie Williams, care au luat şi ei ceva puncte. pînă la urmă, parcă a fost cea mai echilibrată grupă.
   grea săptămînă, cu curăţenii, pregăteli…dar ajungem cumva la capătul ei 🙂 . mulţumiri pentru darul muzical, o noapte senină!

 6. Xaba spune:

  Eu ascult deja a treia oară Ian Anderson și constat că acest cântec de Crăciun e deosebit. Ei, sunt fan Jethro Tull.
  Noapte bună! 🙂

 7. anastasia spune:

  Şi eu sunt puţin dezamăgită de faptul că frank sinatra nu e mai sus, în rest, e pe gustul meu 🙂
  noapte!

  • Călin spune:

   acum, asta e, eu aş fi vrut să îi văd pe Jethro Tull şi Elvis în semifinale, dar dacă oamenii au decis altfel, nu am ce zice. noapte bună!

 8. geanina spune:

  ufaaa…e bine si asa…cate urechi atatea voturi:))) gustul nu se discuta…sunt curioasa cum se termina…:)

 9. Mirela Pete spune:

  Ei, dar nu cred ca cineva s-ar putea supara! Nu are sens, aici am ascultat muzica atat de buna, atat de speciala si tu ai facut un efort aducandu-ne aici cele mai frumoase cantece de Craciun!
  Ma bucur ca Enya e prima in grupa ei, fiind o grupa complicata (ca toate, de altfel), ma bucur ca TSO e prima, de asemnea, in grupa in care a concurat. Dar ascult cu placrere toate melodiile selectate de tine. Multumim, Calin! 🙂

  • Călin spune:

   niciodată nu poţi şti ce reacţii au unii sau alţii, cît de afectaţi pot fi chiar şi de lucruri de genul ăsta, aşa că prefer să fiu prevăzător. o noapte frumoasă!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.