colţul european – 6

Posted: 11/12/2011 by Călin in colţul european
Etichete:, , , , ,

colţul european se dovedeşte a fi încă o dată un fel de „cenuşăreasă” a topurilor din colţul cu muzică; ca de obicei în ultima vreme, apare mai tîrziu decît ar trebui, şi tot ca de obicei numărul voturilor din acest top este sensibil mai mic decît în celelalte patru topuri. oricum, pentru acest an este ultima întîlnire cu muzica din topul european, pentru că de mîine vom avea alt fel de topuri aici, topuri cu muzică de Crăciun, prin care vom încerca să desemnăm cele mai frumoase cîntece de Crăciun. revenind însă la topul european, pentru că astăzi despre el vorbim aici, s-au strîns doar nouă voturi în urnă la ediţia precedentă, parcă mai puţine decît oricînd, iar aceste voturi au dat următorul clasament final: 1. H.I.M., cu 26 de puncte; 2. Umberto Tozzi, cu 25 de puncte; 3. Patricia Kaas, cu 23 de puncte; 4. Likke Li, cu 16 puncte. ultimele două piese clasate, cele interpretate de Patricia Kaas şi Likke Li părăsesc topul, iar mai departe mergem cu H.I.M. şi Umberto Tozzi, cărora li se alătură pentru această ediţie piesele propuse de Cristi şi Alexandra, piese interpretate de Antique şi Poets of the Fall. ceva mai jos găsiţi lista completă a tuturor celor patru piese pentru care puteţi vota pînă…la anul 🙂 , urmată, ca de obicei, de videoclipuri ale acestora. asupra regulilor nu am să insist prea mult, pentru că ele se găsesc oricum în pagina Topurile din colţ, însă voi sublinia totuşi încă o dată că propunerile voastre pentru următoarea ediţie trebuie să fie melodii interpretate de solişti sau formaţii din Europa, exceptînd Marea Britanie şi România. astea fiind zise, e vremea să vă las în compania muzicii, urmînd să ne reîntîlnim cu obişnuitele topuri din acest colţ cu muzică undeva la începutul lui 2012.

 • Poets of the Fall – „Where Do We Draw The Line”
 • Umberto Tozzi – „Ti amo”
 • Antique – „Dinata Dinata”
 • H.I.M. – „In Joy And Sorrow”

sursa: youtube (user – nickdemondares)

sursa: youtube (user – tonio0482)

sursa: youtube (user – GiannisGRE)

sursa: youtube (user – HIMVEVO)

la o porţie de muzică europeană îi invit şi pe rokssana, teo negură, psi-words, melly, peter, lili3dioan usca, emme, dana, schtiel, luna pătrată, denisa, meşterul manole, cristian, theodora, napocelzinnaidacella, gabryellegeanina, anastasia, mirela, iulia, diverse, ironic blonde, octocat, tiberiu, androxa, loredana, stropi de suflet, oana clara, vultureşti, alex, vizualw, dar oricine altcineva care îmi va trece pragul este binevenit, iar mai spre seară vă invit la un „ghiveci muzical” şi începînd de mîine la topul celor mai frumoase cîntece de Crăciun.

Comentarii
 1. Alexandra spune:

  Am ajuns prea tarziu? Sper ca nu, ca vreau sa ii votez pe preferatii mei de aici 🙂 . Asadar, vot: Poets of the Fall, H.I.M., Umberto Tozzi şi Antique.
  Propunere nu dau, ca n-are rost, asa ca o sa sustin Rod Stewart. O zi faina cu muzica buna!

  • Călin spune:

   ai ajuns fix la limită, imediat mă apuc de postarea de azi cu topul. mulţam fain de vot şi pentru susţinerea propunerii Oanei, o zi faină şi ţie!

 2. Max Peter spune:

  Părerea mea privind clasamentul: HIM, Poets of the Fall, Tozzi, Antique.
  La propuneri, o susţin pe cea a Oanei-Clara – Rod Steward.
  Se ne recitim sănătoşi la anul pentru următorul „colţ european”.

  • Călin spune:

   s-a notat şi susţinerea de care se bucură Rod Stewart din partea ta, iar buletinul de vot s-a pus la păstrare, iar cu topurile ne vom întîlni probabil din a doua săptămînă din 2012, pentru că voi lua şi eu cîteva zile de pauză după revelion.

 3. […] calin, gabryellehelen, theodora0303, ragnar, calin, vizualw, […]

 4. anastasia spune:

  1. Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  2. H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  3. Antique – “Dinata Dinata”
  4. Umberto Tozzi – “Ti amo”, la capitolul vot

  Şi susţin Ane brun – Don’t leave.

 5. […] Luna, Colțul cu muzică, Elena, Theodora. Like this:LikeBe the first to like this […]

 6. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Coltu, Florina, Gabriela Elena, Lecturi, Luna Patrata, Mesterul Manole, Theodora, Vania. 45.958950 […]

 7. Luna patrata spune:

  Umberto Tozzi – “Ti amo”
  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  Antique – “Dinata Dinata”

  • Călin spune:

   o propunere mai de seară, ca de obicei de la tine, dar acum, avînd în vedere că ne mai întîlnim cu topul european doar la anul, are şanse să adune şi adepţi 🙂 . mulţumesc pentru vot şi propunere, te aştept mîine la un top cu totul nou şi la încă ceva cu totul special (dar asta din urmă mai spre seară) . o seară frumoasă să ai!

  • Marian din...Berceni spune:

   Oanaclara…sa-i dea Dumnezeu sanatateeee parca a stiut ca-mi place Rod Steward si melodiile sale. Chiar ca nu conteaza ce postezi tipul are o gramada de bunaciuni asa incat…aprob pozitiv propunerea sa!1]H.I.M- In Joy and sorrow 2] Antique- Dinata, Dinata deoarece imi place videoclipul filmat pe o strada din La Valetta ……Malta evident.3]Poets of the fall-Were do we draw the line 4] Umbertto Tozzi- Ti amo…. sa mai fie si un macaronar pe lista!Nino D’Angelo…lasa-l frate macar pana-si cumpara si el o haina si …macar o cravata!Umbla sa-l copieze pe Adriano Celentano ? Nu se potriveste, ala n-avea ” Una donna”…nu cravata.Propunerea Lunei patrate e de luat in seama mai ales ca …este cam mult timp de cand n-am mai auzit pomenindu-se de aceasta privighetoare a Frantei { dupa Piaf evident…dca ma intrebi pe mine …o depaseste dar…asta-i alta treaba} pe numele sau Mirelle Mathieu iar melodia propusa ” Le Denier Valse” este de exceptie insa s-o ascultati interpretata de …Tom Jones…mori si invi fratello!!!Si tine cont ca a cantat-o dupa incercarea ce s-a dovedit un fiasco a lui Humperdick. Dec i ca propunere …raman la Rod Steward ! O zi buna in continuare ! Chiar te mai doare gatul ?Palinca fratioare, palinca! Zii morosanului sa-ti aduca-n valiza de la el d’acasa!

   • Călin spune:

    drept să spun, nu ştiam să mai existe şi vreo altă La Valetta înafara celei din Malta 😉 . mulţam de vot, cît priveşte propunerile o să am o rugăminte: lasă propunerile altora în pace, cred că e mai sănătos şi mai corect, pînă la urmă fiecare propune ceea ce îi place. dacă eu nu mă apuc să disec propunerile fiecăruia, nu voi permite nici altora lucrul ăsta. acolo chiar e mai mult decît suficient să spui propunerea ta sau ce susţii, nu văd rostul unor comentarii pe seama propunerilor altora.

    • Marian din...Berceni spune:

     Sa sti ca nu critic propunereile altor vizitatori , dimpotriva acestea sint dovezi de apreciere a respectivelor propuneri. Eu nu fac altceva decat sa-mi exprim parerile despre respectivii cantareti pe care-i ascult intotdeauna cu placere. Chiar credeai cxa ma dau eu drept marele cunoscator , marele critic muzical la matale pe blog ?! N-am facut asa ceva …niciodata fratioare si n-am de gand sa incep acum…la varsta asta, si in orice caz nu la dumneata in casa , ca doiar acesta este un blog iar cei ce posteaza sant …doar musafiri….de care te poti lipsi daca doresti neaaparat, iar eu nu doresc sa fac parte din aceasta categorie de musafiri. Sper ca m-am facut bine inteles si mai sper si doresc sa-ti fi trecut supararea. O seara buna-ti doresc in continuare!

     • Călin spune:

      nu e vorba neapărat de critică, e mai degrabă o disecare a lor; iar despre Nino D’Angelo nu îmi pare că ai vorbit tocmai laudativ 😉 . chiar aş aprecia dacă ai lăsa deoparte comentariile la adresa propunerilor altora, indiferent de ce natură ar fi acele comentarii, pentru că unora sau altora s-ar putea să nu le cadă foarte bine. după cum zici, de musafiri mă pot lipsi, însă deocamdată nu s-a bucurat nimeni de un astfel de tratament şi prefer să îl folosesc doar cînd nu am de ales. pînă una-alta, nu aş avea chef să încep exact cu tine, mai ales că anumite comentarii ale tale chiar sînt simpatice, colorate. sper că m-am făcut şi eu bine înţeles 😉

    • Marian din...Berceni spune:

     Exista , exista…in SUA sint vreo trei orase numite ” La Valetta” pe langa cele vreo …10-15 numnite Moscowa sau vreo 20 numite Alexandria si chiar in Mexic vei gasii cateva orase purtand acest nume. Las noi in Bucuresti exista pana in 1950 un magazin …cu acelasi nume chiar langa magazinul ” Bucuresti” ….vis a vis de el , mai precis, deci este o denumiore comuna chiar daca locurile sant exotice i putin mai frumoase decat cele din Grecia.

     • Călin spune:

      bine, la americani nu mă miră, că doar au şi nu ştiu cîte de Atena, Paris şi alte cele, probabil au ajuns în criză de inspiraţie şi au zis că-i mai uşor să importe denumiri; oricum, la capitolul denumiri Sibiul (judeţul) cred că bate orice de pe lumea asta, că numai acolo am văzut trei localităţi care se cheamă Tălmaciu, Tălmaciu 2 şi Tălmăcel 🙂

 8. Xaba spune:

  Am revenit in seara de duminica, in comprimatul timp care ne cere sa ne odihnim, ca maine iar incepe saptamana. Muzica buna pe-aici, ca nu ne-am vazut de pe vremea papornitei.
  Votul meu:
  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  Antique – “Dinata Dinata”
  Umberto Tozzi – “Ti amo”
  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  Imi place la nebunie Enya, asa ca o sustin pentru ca e foarte potrivita cu cele exact doua saptamani cate mai sunt pana la Craciun. Enya si o saptamana cu sanatate si spor in toate! 🙂

  • Călin spune:

   cred că este prima vizită pe care mi-o faci în noua casă, prin paporniţă veneai mai des, aşa că îţi spun „bine-ai venit!”. iar dacă îţi place la nebunie Enya, poate că nu ar strica să te opreşti şi mîine puţin pe aici, aşa, mai către seară, pentru că la „Crăciunul în cîntecele lumii” mîine voi avea exact Irlanda 🙂 .
   mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea (în familie 🙂 ) a Enyei, o seară frumoasă să aveţi, urmată de o săptămînă aşa cum vă doriţi voi!

 9. rokssana spune:

  H.I.M. ,Poets of the Fall,Antique,Umberto Tozzi

  sustin Psi …ane brun- don’t leave

  seara faina sa ai 🙂

  • Călin spune:

   dacă tu spui că susţii Psi, atunci aşa să fie 🙂 . mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea Anei Brunn. o seară faină la voi!

 10. Cristi spune:

  1. Antique
  2. U. Tozzi
  3. HIM
  4. Poets of the Fall

  Sustin propunerea Geaninei pentru ca este interpretata in dulcele grai napoletan. 🙂

  • Călin spune:

   va bene, da cine înţelege ce zic napoletanii înafară de napoletani? mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea propunerii Geaninei (care trebuie să recunosc că e chiar drăguţă). o seară faină!

 11. Diaconu Dana spune:

  1. Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  2. H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  3. Antique – “Dinata Dinata”
  4. Umberto Tozzi – “Ti amo”
  Propunere: Robyn – „Cobrastyle”

  • Călin spune:

   o propunere oarecum inedită pentru topurile astea mi-ai adus taman din Suedia; am notat propunerea, îţi mulţumesc pentru ea şi pentru top, iar de mîine te aştept la topurile cu cîntece de Crăciun. o seară frumoasă!

 12. geanina spune:

  Ciaooo….

  Antique – “Dinata Dinata”
  Umberto Tozzi – “Ti amo”
  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  propunere 🙂

  sa-ti fie ziua buna..:)

 13. […] amuzăm, dar nu-cercăm, nu-i aşa: Vania, Teo Negura, Lunapatrata, Coltu’ cu muzică, Dictatura justitiei, Manole, G1b2i3, Alex Mazilu, Adrian Voicu, Geeorge Valah, Innerspace journal, […]

 14. psi spune:

  poets of the fall,
  antique
  umberto tozzi
  h.i.m.

  iar propunerea mea va fi: ane brun+ don’t leave

 15. oanaclara spune:

  1.Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  2.Antique – “Dinata Dinata”
  3.Umberto Tozzi – “Ti amo”
  4.H.I.M. – “In Joy And Sorrow”

  Propunerea mea e :

  Sper ca e ok! Duminica placuta!

  • Călin spune:

   hmmm, să spunem că e ok, că nu am chef să supăr pe nimeni astăzi, iar nenea ăsta e scoţian 🙂 . mulţumesc pentru vot şi propunere, o seară frumoasă!

 16. Văzând propunerea pentru marea mea favorită Enya, aproape că nu mai dau importanţă clasamentului . Dar fiindcă regulamentul postului trebuie respectat, mă conformez. Deci:
  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  Antique – “Dinata Dinata”
  Umberto Tozzi – “Ti amo”
  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  Şi susţin urcândumu-mă pe turnul Eiffel strig cât mă ţin puterile: ENYA, ENYA, ENYA!!! Şi ca să fiu sigură că vine toată lumea la concert, bat şi clopotele de la Notre Dames !
  SĂRBATORI FERICITE !!!

  • Călin spune:

   încă un maaaare fan Enya pe aici, de parcă nu erau destui 🙂 . am notat că susţii strigînd de pe Eiffel propunerea Mirelei, am pus şi buletinul tău de vot la păstrare pînă la anul, îţi mulţumesc pentru amîndouă şi te aştept de mîine la topurile cu cîntece de Crăciun, aşa că încă nu îţi spun „Sărbători fericite!”, pentru că sper să ne mai întîlnim pînă atunci 🙂

 17. Mirela Pete spune:

  Vot::

  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”
  Antique – “Dinata Dinata”
  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  Umberto Tozzi – “Ti amo”

  Propun Enya! ENYA -The Spirit of Christmas Past

  Si un mare bonus pentru toata lumea!

  O saptamana buna sa avem cu totii! 🙂

  • Călin spune:

   a venit, iaca, şi al doilea alegător, şi nu a venit oricum, ne-a adus şi două piese frumoase cu Enya, pentru care îi mulţumesc, ca şi pentru vot dealtfel. propunerea nu ştiu cît de actuală va mai fi atunci cînd ne vom întîlni din nou cu topul european, adică tocmai la anul, dar eu nu pot decît să o iau în considerare. o după-amiază frumoasă şi o săptămînă cît mai bună şi ţie!

   • Mirela Pete spune:

    Calin, de doua ori pe saptamana mai am eu timp de blog, asa ca nu sunt la curent cu actualitatile Coltului cu muzica! Daca e sa ne inatlanim doar la anul, inseamna ca urmatoarele saptamani vei lipsi? In acest caz e bine macar sa ascultam aceste capodopere in spiritul perioadei dinaintea, din timpul si dupa Craciun, pana la Anul Nou! Numai bine! 🙂

    • Călin spune:

     nu voi lipsi nicidecum, vor lipsi doar topurile obişnuite, care vor fi înlocuite cu topuri cu muzică de Crăciun, iar între Crăciun şi Anul Nou încă nu ştiu cu ce, dar găsesc eu ceva 🙂

     • Mirela Pete spune:

      Abia astept! Eu numai cantece de Craciun ascult in perioada aceasta, care mi se pare mai speciala decat sarbatoarea propriu-zisa, cand oricum lumea canta si se … veseleste! Pe maine! 🙂

     • Călin spune:

      are un farmec aparte perioada premergătoare Crăciunului, dacă ar fi şi puţină zăpadă ar fi chiar mai bine. ne vedem atunci mîine, cînd aici vei avea parte de două reprize de cîntece de Crăciun 🙂

 18. Doru spune:

  Poets of the Fall – “Where Do We Draw The Line”
  Antique – “Dinata Dinata”
  Umberto Tozzi – “Ti amo”
  H.I.M. – “In Joy And Sorrow”

  După amiază blândă, boier dumneavoastră!

  • Călin spune:

   boier dumneavoastră, cred că e prima dată cînd ai fost primul alegător care s-a prezentat la secţia de votare, trebuie să notez undeva ziua asta. mulţumesc pentru popas şi vot, o după-amiază frumoasă şi la domnia voastră!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.