Colţul românesc – 5

Posted: 28/11/2011 by Călin in colţul românesc
Etichete:, , , , ,

„de ce ţi-e frică, de aia nu scapi”, parcă aşa spune o vorbă, care vorbă se adevereşte al naibii de bine în cazul meu. adică eu unul detest egalităţile din top, în special cele de pe locul al doilea, cînd, pentru a departaja cumva cele două piese, mă văd nevoit să recurg la tragere la sorţi, un procedeu care mie mi se pare a fi profund nedrept. nu îmi place nici cînd am astfel de egalităţi la propuneri, dar parcă acolo am ceva mai puţine rezerve să recurg la tragere la sorţi (deşi probabil voi încerca să o elimin şi de acolo şi voi lua drept criteriu de departajare „vechimea”, optînd pentru piesa care a fost prima propusă dintre cele două sau trei aflate la egalitate). să vedem însă cum arată clasamentul rezultat din însumarea celor 18 voturi primite de la voi, iar pe această cale le mulţumesc celor care au găsit timp să vadă ce este pe aici şi să îşi spună părerea: 1. Florian Pittiş, cu 51 de puncte; 2. Cargo şi Spin, ambele cu cîte 44 de puncte; 4. VH2, cu 41 de puncte. şi pentru că totuşi nu am nici urmă de chef să trag la sorţi, dintre cele două piese de pe locul doi aflate la egalitate va merge mai departe piesa care este de mai multă vreme în top, adică cea interpretată de Cargo în cazul de faţă, iar pe viitor, cînd vor mai apărea astfel de egalităţi criteriul de departajare va fi „vechimea” pe care o au piesele în top, iar cea care va merge mai departe va fi cea care are „state de plată” mai vechi; asta în primul rînd pentru că nu îmi plac tragerile la sorţi, dar şi pentru a elimina orice dubii referitoare la corectitudinea alegerii piesei care merge mai departe. propuneri nu au fost tare multe săptămîna asta, doar patru dacă nu cumva am greşit eu la numărătoare, însă au fost toate propuneri interesante, adică piese interpretate de Taxi, Pasărea Colibri, Iris şi Compact, iar din cele patru s-au detaşat clar propunerile venite de la Geanina şi Dana, care au adunat   5 susţinători, respectiv 6. astea fiind datele problemei, cele patru piese pentru care aştept votul vostru pînă duminică le aparţin lui Florian Pittiş şi trupelor Cargo, Taxi şi Pasărea Colibri, iar lista completă a acestora şi clipuri sau slideshow-uri ale acestor piese găsiţi puţin mai jos. regulile după care „funcţionează” cele cinci topuri din colţ le găsiţi în pagina care se cheamă Topurile din colţ, aşa că nu voi mai insista aici asupra lor şi închei cerîndu-mi de pe acum scuze pentru întîrzierile care vor apărea în cursul acestei săptămîni (cel puţin mîine şi poimîine, cînd voi fi tare ocupat, dar pînă la urmă tot voi recupera restanţele) şi dorindu-vă tuturor să aveţi parte de o săptămînă plină de ceea ce vă doriţi!

 • Taxi – „Cele două cuvinte”
 • Cargo – „Dacă ploaia s-ar opri”
 • Pasărea Colibri – „Eşarfă în dar”
 • Florian Pittiş – „Sfîrşitul nu-i aici”

sursa: youtube (user – TrupaTAXI)

sursa: youtube (user – breki92)

sursa: youtube (user – ithenis)

sursa: youtube (user – Stellacris)

la întîlnirea cu muzica românească îi invit şi pe ironic blonde, emme şi clau, rokssana, theodora, luna pătrată, ioan usca, cristi, meşterul manole, teo negură, peter, psi-words, lili3d, iulia, mirela, zinnaida, anastasia, alex, melly, denisa, cristian, diverse, oana clara, tiberiu, pisicaru, androxa, schtiel, gabryellehelen, napocel, vultureşti, alice georgiana, dar nu numai pe ei, pentru că oricine-i binevenit.

Comentarii
 1. Alexandra spune:

  Nu stiu daca se mai poate vota aici, dar incerc, macar ca-i greu tare. O sa spun Pittis, Cargo, Pasarea Colibri si Taxi, iar propunere voi sustine „Zece” cu Chilian.

 2. Roxana spune:

  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Taxi – “Cele două cuvinte”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  sustin propunerea lui Max peter…

 3. […] vania, cristi, maxpeter, carmen, ivanuska, alice, gabrieladsavitsky, coltulcumuzica, theodora0303, calin, theodora0303, lili, incaunipocrit, lecturirecenzate, zinnaida […]

 4. […] Cristian, Teo, Colțul cu muzică, Theodora Like this:LikeBe the first to like this […]

 5. pisicaru spune:

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Taxi – “Cele două cuvinte”
  propun – „10 Chilian”

 6. anastasia spune:

  mulţumesc de invitaţie.
  1. pasărea colibri
  2. taxi
  3. cargo.
  4. florian pittiş
  şi propun (deşi aş fi susţinut-o pe narcisa suciu) Alifantis – Ploaie în luna lui Marte

  o seară frumoasă tuturor!

  • Călin spune:

   l-am notat şi pe Alifantis cu a lui ploaie de martie între propuneri şi am pus în urnă şi buletinul de vot ce l-ai lăsat aici. mulţumiri pentru popas, pentru vot şi propunere deopotrivă. o noapte liniştită!

 7. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Alecu, Alex, Coltu, Doru, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Luna Patrata, Mesterul Manole, Simion Cristian, […]

 8. diverse spune:

  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Taxi – “Cele două cuvinte”

  Sustin propunerea Geaninei: Chilian – Zece

  • Călin spune:

   fie şi aşa, dacă zici că susţii zece, nu mă pot opune eu, chiar dacă e numai 8:40 🙂
   mulţumesc pentru popasul pe la secţia de votare, pentru vot şi susţinerea lui Chilian deopotrivă. o seară faină!

 9. Teo Negură spune:

  Cargo, Pittis, Colibri, Taxi, de la mine, dragule 🙂
  Propunerea mea ar fi asta:

  • Călin spune:

   dragule, am notat şi cîntecul de dragoste lăsat de tine la propuneri, iar buletinul de vot l-am pus la păstrare pînă luni. mulţam fain de vot şi propunere. să ai o seară faină!

 10. […] on Pseudo – umoristul tuciu…vladcelgroaznic on Pseudo – umoristul tuciu…Colţul românesc … on Pseudo – umoristul […]

 11. […] Androxa, Alice, Atlantisra, Carla, Colţu cu muzică, G1b2i3, Gabrielle, George, Ioan Usca,  Mirela Pete, Ragnar, Rokssana, Schtiel, Shayna, Stropi de […]

 12. Luna patrata spune:

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Taxi – “Cele două cuvinte”
  Iar ca propunere, desi venisem cu o idee prefer sa sustin propunerea lui Max Peter.

  • Călin spune:

   iaca, am notat şi că susţii FFN, iar votul l-am pus bine pînă de azi într-o săptămînă, cînd m-oi pune să le număr. şi acum fug repejor să pregătesc topul cu rock pentru mîine, că dacă eu voi lipsi din peisaj pînă seara măcar el să apară pe aici. mulţumesc pentru vot şi susţinerea celor de la FFN, o seară frumoasă să ai!

 13. Mirela Pete spune:

  Buna seara! 🙂

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Taxi – “Cele două cuvinte”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  Daca Vintila cu Hanul e propunere, o sustin cu draga inima! 😉

  • Călin spune:

   bună seara, din păcate Hanul nu era propunere, era doar un premiu pentru comentariul deosebit lăsat de lunabeteluna 🙂 . oricum, cred că sînt destule piese din care să poţi alege să susţii o propunere, dacă nu vii cu una proprie. mulţumesc pentru vizită şi vot, o seară frumoasă!

 14. Elena spune:

  la melodia celor de la taxi doua cuvinte imi place foarte tare videoclipul facut si cu cei de la razvan si dani;))

 15. oanaclara spune:

  1. Taxi – “Cele două cuvinte”
  2. Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  3. Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  4. Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”

  Sustin Narcisa Suciu. 🙂 Dupa-amiaza placuta!

  • Călin spune:

   s-a notat că o susţii pe Narcisa, iar buletinul tău de vot, completat ca la carte, l-am pus bine pînă de azi într-o săptămînă. mulţumesc pentru popasul pe care l-ai făcut pe aici, o după-amiază frumoasă şi ţie!

 16. lili3d spune:

  1. Taxi
  2. Cargo
  3. Pasărea Colibri
  4. Florian Pittiş

  • Călin spune:

   e, deja sînt mai multe propuneri decît la ediţia trecută, dacă nu mă înşel ar fi vreo 6 deja. l-am trecut şi pe Daniel Iordăchioaie la catastiful cu propuneri şi îţi mulţumesc pentru popasul pe la secţia de votare, pentru vot şi propunere deopotrivă. o zi frumoasă!

 17. psi spune:

  taxi ,cargo, moţu, pasărea colibri.
  şi susţin zece al lui chilian.

  • Călin spune:

   păi, dacă bine îmi aduc aminte, te bătea gîndul să îl propui pe Chilian de săptămîna trecută, dar pînă la urmă ai mers cu Taxi; uite, numai bine, acum este şi Chilian la propuneri 🙂 . mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea propunerii lăsate aci de Geanina. o zi frumoasă!

 18. Theodora spune:

  Pe locul 1
  Taxi si Pitis la egalitate 🙂

  • Călin spune:

   din păcate la mine nu-i aşa simplu 😉 . am nevoie de un clasament integral, cu toate cele patru piese, clasament care să nici nu includă egalităţi

 19. Max Peter spune:

  Eu cred că aş merge exact cu ordinea în care au fost prezentate.
  Am şi o propunere – o piesă veche-veche, de la unii care cică n-au niciun nume… 😀

  • Călin spune:

   nu or fi avînd ei nume, dar muzică ştiau să facă şi au influenţat multe generaţii care au venit după ei. mulţumiri pentru popas, vizită şi propunere. o săptămînă frumoasă!

 20. lunabeteluna spune:

  Mergem cu esarfa primita in dar, sperand ca o sa auzim cele doua cuvinte atunci cand o sa se opreasca ploaia si o sa stim ca sfarsitul nu e aici. Mergem molcom, sperand sa nu ne iasa pisica neagra in cale…

  • Călin spune:

   cred că este cel mai original vot pe care l-am primit pînă acum şi mai cred că ar merita un premiu pentru originalitate 🙂 . mă gîndesc ce premiu să îţi ofer, deocamdată îţi mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea propunerii Danei. şi m-am gîndit şi la premiu între timp, aşa că îţi ofer o invitaţie la Hanul lui Manuc 🙂 . o zi frumoasă să ai!

 21. 1. Taxi – “Cele două cuvinte”
  2. Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  3. Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  4. Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  Propun Narcisa Suciu, „Poate tu, poate eu…” Săptămână faină tuturor! 😀

  • Călin spune:

   mulţumiri pentru buletinul de vot completat impecabil şi pentru propunere, la care am schimbat linkul, să poată vedea lumea direct aici despre ce-i vorba. o săptămînă faină şi ţie!

 22. Cristi spune:

  1. Pasarea Colibri
  2. Cargo
  3. Taxi
  4. F. Pittis

  Propunerea mea este Directia 5:

  • Călin spune:

   mulţumiri pentru popas, vot şi propunere, domnule dragă. tocmai am ascultat ce ai lăsat tu aici şi mă întreb şi eu „şi ce dacă lumea e rea?” 🙂 . o zi faină să ai!

 23. geanina spune:

  Ciaooo
  ma bucur ca propunerea mea a placut . Sincer ma asteptam :)))

  Taxi – “Cele două cuvinte”
  Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”

  Iar pentru azi propun….

  O zi faina:)

  • geanina spune:

   of …propunerea MEA…:) sory

  • Călin spune:

   ciaoooo! dacă te aşteptai, uite că nu ai fost dezamăgită şi acum e acolo; şi am impresia că şi tu, dar şi Dana, mai vreţi, la ce propuneri aţi ştiut lăsa şi astăzi 😉 . mulţumesc pentru vot şi pentru „Zece”, să ai o zi frumoasă!

 24. Diaconu Dana spune:

  Mulţumesc tuturor pentru susţinere! 🙂
  1. Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  2. Pasărea Colibri – “Eşarfă în dar”
  3. Taxi – “Cele două cuvinte”
  4. Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Propunere: Mircea Baniciu – „Pisica neagră”

  • Călin spune:

   cele mai harnice aţi fost astăzi voi două, adică tu şi Geanina, cele ale căror propuneri au ajuns în top 🙂 . mulţumesc pentru vot şi pentru propunere, bag de seamă că mai vrei să îţi ajungă o propunere în top ;).
   o zi faină să ai!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.