Colţul românesc – 4

Posted: 21/11/2011 by Călin in colţul românesc
Etichete:, , , ,

dacă sîmbătă mi s-a întîmplat să fiu „luat pe sus” şi scos din Cluj pînă azi-dimineaţă, mi s-au adunat nişte restanţe şi nişte datorii pe aici. iar dacă la mesaje am apucat să răspund azi (şi sper că nu am sărit nici unul), a mai rămas totuşi pentru astăzi o datorie care se cheamă Pink Floyd, cu care ar fi trebuit să vin sîmbătă după-masă, dar cu care voi veni doar azi, mai către seară. dar pînă să ajungem la Pink Floyd, să aruncăm o privire prin colţul cu muzică românească şi să începem prin a vedea ce spun voturile voastre. 18 voturi s-au adunat în „urnă” pentru această ediţie, voturi pentru care le mulţumesc tuturor celor care şi-au spus părerea, iar însumarea acestora a dat următorul clasament final: 1. Cargo – 50 de puncte; 2. Florian Pittiş – 46 de puncte; 3. Compact şi Mircea Baniciu, cu cîte 42 de puncte. avem iarăşi o egalitate, dar, cum este vorba de locul al treilea, am scăpat de tragere la sorţi, pentru că ambele piese vor părăsi topul. aşadar, mai departe ne vor însoţi piesele de pe primele două locuri, interpretate de Cargo şi Moţu Pittiş, iar lor li se alătură pentru această ediţie propunerile venite de la Oana Clara şi de la Cristi, adică Spin şi VH2, care au adunat cei mai mulţi susţinători. mai jos găsiţi lista completă a pieselor, urmată ca de obicei de videoclipuri sau slide-uri ale pieselor respective; despre reguli nu mai povestim, le găsiţi în pagina Topurile din colţ.

 • Spin – „Nu e nimeni pe drum”
 • Florian Pittiş – „Sfîrşitul nu-i aici”
 • VH2 – „Fiecare zi fără tine”
 • Cargo – „Dacă ploaia s-ar opri”

sursa: youtube (user – aden2004y)

sursa: youtube (user – Stellacris)

sursa: youtube (user –alhimisths)

sursa: youtube (user – breki92)

cam astea sînt cele patru piese pentru care aştept voturile voastre pînă duminica viitoare, tot pînă atunci aştept şi propunerile pentru următoarea ediţie, iar pe cei cărora vă place Pink Floyd vă aştept mai către orele 8, poate chiar 9, la o întîlnire cu trupa britanică. deocamdată, la întîlnirea cu muzica românească îi invit şi pe cella, rokssana, theodora, luna pătrată, ioan usca, meşterul manole, teo negură, peter, psi-words, geanina, mirela, zinnaida, anastasia, alex, mely, ironic blonde, diverse, tiberiu, pisicaru, androxa, schtiel, gabryellehelen, napocel, vultureşti, alice georgiana, dar nu numai pe ei, pentru că oricine-i binevenit.

Comentarii
 1. Roxana spune:

  …si sustin Esarfa in dar…

 2. Roxana spune:

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  …saptamana asta am cam chiulit…scuze!

  • Călin spune:

   nu ţine nimeni prezenţa aici, vine fiecare cînd poate şi cînd are timp. 🙂
   mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea eşarfei. o zi frumoasă!

 3. Mirela Pete spune:

  Buna, Callin! Sunt restantiera, dar trec pe la toate sectiile de votare!

  Pittiş, Spin, VH2,, Spin şi Cargo,

  Sustin Pasărea Colibri – „Eșarfă în dar”.

 4. Napocel spune:

  Locu’ unu’! Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  2.VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  3. Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  4. Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  • Călin spune:

   dacă zici matale că-i Moţu, atunci Moţu să fie 🙂 . mulţam fain de popasul pe la secţia de vot şi de votul ce l-ai îmburdat în urnă. o zi faină!

 5. Luna patrata spune:

  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  Propunere nu am deocamdata, dar promit sa revin. 🙂

  • Călin spune:

   de ce a pus comentariul tău în aşteptare??? chiar nu mai pricep nimic, unele le bagă la spam, mesajul de la tine îl pune în aşteptare, măcar că mai am o căruţă de mesaje de la tine…în fine, treaba lui, că eu oricum răspund 🙂
   mulţumesc mult pentru vot, te aştept şi cu propunere, iar eu voi veni mai târziu cu topul, iar mâine chiar cu dpuă, că joi am altă treabă pe aici, că e o zi mai specială. să îţi fie ziua frumoasă!

 6. […] Coltu,  Theodora0303,   Ioan Usca,   g1b2i3,   Mesterul,   Stropi,   Gabriela Elena,   […]

 7. CELLA spune:

  tot pe drumuri… e faină tare
  EŞARFĂ ÎN DAR, o vreau… în top 😉
  altfel, consecventă
  1.- PITTIŞ
  2.- CARGO
  3.- SPIN
  4.- VH2

  zi faină,tuturor

  • Călin spune:

   dacă vrei eşarfa în top, cred că va ajunge, pentru că, din ce văd eu pe aici, eşarfa şi cele două cuvinte au cei mai mulţi susţinători 🙂 .
   mulţumesc pentru popasul pe care l-ai făcut aici, pentru vot şi susţinerea Păsării Colibri, iar mai către după-amiază te mai aştept la un top, iar mâine chiar la două, că pentru joi vreau să pregătesc ceva special aici, că-i o zi mai specială, aşa că nu voi avea loc şi timp de topuri.
   o zi faină şi ţie!

 8. Peter spune:

  Mereu am senzaţia că alor noştri le lipseşte acolo, ceva, un „zvâc” (nu vorbesc de clipurile de faţă, ci de piese, pe care le cunosc şi le-am ascultat la calitate mai bună). Oare noi n-am avea ingineri buni de sunet?
  Acum am în urechi alte câteva piese pe care le-am ascultat în căşti şi parcă mi-a pierit cheful…

  • Călin spune:

   nici nu ştiu ce să zic, dar parcă la noi, cel puţin la concerte, ceva trebuie să meargă prost din punctul ăsta de vedere, mai ales dacă sunt sunetişti de-ai noştri. nu cred că nu avem sunetişti buni, mai degrabă cred că-i mentalitatea aia păcătoasă a lui „lasă că merge şi aşa”…

 9. lunabeteluna spune:

  Cargo, VH2, Pittis, Spin. Si pentru ca imi plac esarfele…sustin, poate primesc si eu una in dar ; ))

  • Călin spune:

   dacă îţi plac eşarfele, îţi doresc să primeşti una în dar 🙂 . mulţumesc pentru vot şi susţinerea celor de la Pasărea Colibri.

 10. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Coltu, Filumenie, Florina, G1B2I3, Gabriela Elena, Luna Patrata, Mirela Pete, Noapte buna, copii, […]

 11. anastasia spune:

  Bine-ai revenit!
  vot: Cargo, Spin, Pittiş, VH2 şi susţin propunerea Danei Diaconu.
  O seară frumoasă!

  • Călin spune:

   bine v-am regăsit! s-a notat votul, s-a notat şi susţinerea propunerii făcute de Dana, adică Pasărea Colibri. o seară frumoasă şi dumneavoastră!

 12. O seară bună, Călin!
  1. Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  2. VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  3. Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  4. Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  Ca şi propunere zic… tot Taxi! 😀

  • Călin spune:

   dacă zici tot Taxi, atunci Taxi să fie 🙂 . dacă lumea asta vrea, nu mă pot pune eu împotrivă. mulţumesc pentru popasul pe la secţia mea de votare, pentru vot şi susţinerea lui Dan Teodorescu şi alor lui.

 13. Marian din...Berceni spune:

  1]Florian Pitis {MOTZU} „-Sfarsitul nu-i aici”…ai putea fi scris ca epitaf pe piatra de mormant! 2] Cargo-” Daca ploaia s-ar opri”, ce vrei frate adevaratul Cargo , ala de la inceput avand vocal pe Kempes….nu poti sa-l trimeti mai jos de locul 2…orice ai face! Este sacrilegiu! 3] Spin – ” Nu-i nimeni pe drum”….pe frigul asta , pe ceata asta cine dracu sa mai fie pe drum ? 4]VH2- ” Fiecare zi fara tine ” . VH2 au suficiente piese ” ciugulite” , „inspirate” de pe la altii asa incat …cel putin asta pare ceva mai originala, desi daca ma apuc sa fac ” sapaturi”….Ca propunere sustin …propunerea lui Dana: Pasarea Colibri – ” Esarfa in dar” . Este o piesa remarcabila din cam toata punctele de vedere. Salutari din Bucuresti pentru tine si evident pentru morosan! Ce a facut , a fost la examenul de rezidentiat …acolo la voi la Cluj ? A luat ?!

  • Călin spune:

   asta chiar mi-a plăcut 🙂 . cine să fie pe drum pe frigul şi ceaţa asta? la noi s-a ridicat ceaţa într-un final, dar vreo trei zile chiar ca măgarul în ceaţă m-am simţit. moroşanul mai are puţin pînă la rezidenţiat, lasă-l să termine facultatea întîi 🙂 . mulţam fain de vot şi pentru susţinerea propunerii Danei, care propunere chiar e faină 🙂 .

 14. diverse spune:

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  Propunerea mea este Compact – „Dupa ani si ani”

 15. psi spune:

  sara bună spun şi eu, celui luat pe sus! 😀
  iată şi vot: spin, vh2, cargo, moţu
  iar ca propunere merg pe mâna geaninei: cele două cuvinte… sau să punem un florin chilian? tu ce zici?

  • Călin spune:

   sara bună! ce să ştiu eu zice? dacă primul impuls a fost să susţii propunerea Geaninei, cred că îi bine să asculţi de primul impuls. mai ales că ar fi cam târziu pentru Chilian să mai adune adepţi…s-a notat votul, mai aştept un semn mic de tot, ca să ştiu dacă mergi pe mâna Geaninei sau cu Chilian. o seară faină!

   • psi spune:

    mergem pe mâna geaninei. îl lăsăm pe chilian doar de ascultare. să nu mă spui la nimeni da io tot cu finlandezii îs în cap şi-n căşti de ceva vreme… muultă vreme. 😆

    • Călin spune:

     or fi finlandejii (aşa se zice în varianta cultului Tatulici, nu? 🙂 ) în cap, da în topul românesc nu au loc nicicum. aşa că mergem deocamdată pe mîna Geaninei, că bag de seamă că a avut mînă bună săptămîna asta.

 16. rokssana spune:

  pittis,spin,cargo si vh2

  mai vin..poate au vreo propunere de sustinut 🙂

  seara frumoasa !

 17. oanaclara spune:

  😦 Am mai comentat o data si vad ca a disparut comentariul. Nu e nici macar in asteptare.
  Concluzia e ca am sa ma repet.
  M-a surprins faptul ca melodia propusa de mine e printre cele ce se vor vota deci , logic o voi posta pe primul loc si vom avea asa:

  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”

  In privinta propunerii m-am razgandit si sustin si eu „Cele doua cuvinte” ale celor de la Taxi. E simpatica foc melodia. 🙂
  Seara faina!

  • Călin spune:

   nu a dispărut nici primul comentariu, dar nu ştiu de ce le-a băgat la spam pe amîndouă. şi cum prima propunere zici că nu mai e de actualitate şi vrei să îi susţii pe Taxi, ţi-oi răspunde numai la ăsta. e, nu cred că aveai de ce să fii surprinsă; melodiile care intră sînt cele care au cei mai mulţi susţinători; cea propusă de tine, ca şi cea propusă de Cristi dealtfel, a adunat vreo 3, adică fix destui 😉 . nu aleg eu după gusturile mele ce intră, că nu ar fi corect.
   mulţumesc pentru vizită, pentru ambele comentarii, chiar dacă l-oi şterge pe primul, pentru vot şi susţinerea celor de la Taxi. o seară frumoasă!

 18. Diaconu Dana spune:

  1. Cargo – „Dacă ploaia s-ar opri”
  2. Spin – „Nu e nimeni pe drum”
  3. VH2 – „Fiecare zi fără tine”
  4. Florian Pittiş – „Sfârşitul nu-i aici”

  Propunere: Pasărea Colibri – „Eșarfă în dar”

  • Călin spune:

   dacă am primit o eşarfă în dar, se cuvine să mulţumesc 🙂 ; pentru popasul făcut, pentru vot şi pentru propunere. o seară faină la Sighii!

 19. Doru spune:

  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  VH2 – “Fiecare zi fără tine”

  Toate cele bune, boier dumneavoastră!

 20. Cristi spune:

  1. VH2
  2. Cargo
  3. Spin
  4. F. Pittis

  Propunerea mea este IRIS:

  • Călin spune:

   domnule dragă, am luat notă şi de propunerea ta, şi de vot; şi nu ştiu de ce, dar sînt aproape sigur că săptămîna viitoare ne întîlnim cu Iris 🙂 . ai tu un talent deosebit în a propune piese. mulţumesc pentru vot şi propunere, o seară faină!

 21. geanina spune:

  Ciaooooo….

  VH2 – “Fiecare zi fără tine”
  Spin – “Nu e nimeni pe drum”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Si propunerea o piesa foarte draguta si ….reprezentativa:)))

  • Călin spune:

   ciao! (cu 5 de „o”, fireşte 🙂 ).
   o propunere…reprezentativă; o fi, nu zic nu, dar pentru cine e reprezentativă? că sigur nu pentru toată lumea 😉 . mulţumesc mult pentru votul şi propunerea ta, să ai o seară frumoasă rău!

   • geanina spune:

    ai vrut sa zici ca nu pentru tine!:))) of nu pot sa zic si eu ceva ….ma bucur ca place …asta e tot ce conteaza. zi faina….

    • Călin spune:

     nu, nici măcar asta nu am vrut să zic; pur şi simplu am zis ceea ce am zis, că nu e reprezentativă pentru toată lumea; adică…nu văd un mare consumator de florin caltaboş sau adrian copilul-fantomă dîndu-se în vînt după aşa ceva. mie…chiar îmi place şi Taxi, şi Dan Teodorescu 🙂

 22. Zina spune:

  Cargo, VH2, Spin şi Pittiş.

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.