Colţul românesc – 3

Posted: 14/11/2011 by Călin in colţul românesc
Etichete:, , , , ,

la fiecare început de săptămînă începînd de astăzi avem programată întîlnirea cu topul cu muzică românească, la care sper să veniţi în număr cît mai mare, chiar dacă uneori este cam greu de votat, cum a fost şi în ediţia trecută. asta se reflectă şi în voturile destul de împărţite venite de la voi şi în clasamentul final echilibrat care a rezultat din însumarea celor 14 voturi primite de la voi, pentru care le mulţumesc „alegătorilor”. acest clasament final spune că pe primul loc, cu 39 de puncte, se află Florian Pittiş, urmat la un singur punct distanţă de Cargo, pe al treilea loc situîndu-se, cu 35 de puncte, cei de la Iris, în vreme ce pe ultimul loc se află Phoenix, cu 28 de puncte. iar dacă aşa arată votul, ne despărţim de ultimele două clasate, Phoenix şi Iris, şi mergem mai departe cu Florian Pittiş şi Cargo, cărora li se adaugă, dintre propunerile voastre, cele făcute de Cristi, adică Mircea Baniciu, şi Shayna, care i-a propus pe Compact; propunerea Shaynei a ajuns ceva mai greu aici, a mai fost nevoie să trag şi la sorţi, pentru că era la egalitate cu propunerea făcută de Cella (căreia îi dedic ultima din cele patru piese de mai jos), care propunere a fost mai puţin norocoasă. mai jos găsiţi lista completă a celor patru piese pentru care aştept voturile voastre pînă duminica viitoare inclusiv (împreună cu propunerile pentru ediţia următoare, în cazul în care vreţi şi să propuneţi o melodie), iar lista este urmată de videoclipuri sau slideshow-uri ale celor patru piese. despre regulile de la topurile din colţ, care oricum sînt puţine şi simple, nu mai povestesc aici, pentru că le găsiţi în pagina Topurile din colţ. să vă fie săptămîna frumoasă şi…spor la vot!

 • Compact – „Fata din vis”
 • Cargo – „Dacă ploaia s-ar opri”
 • Mircea Baniciu – „Vara la ţară”
 • Florian Pittiş – „Sfîrşitul nu-i aici”

sursa: youtube (user – jedipancu)

sursa: youtube (user – breki92)

sursa: youtube (user – xaliba)

sursa: youtube (user – stellacris)

la o porţie de muzică românească îi invit şi pe diverse, melly, lunabeteluna, anastasia, psi-words, tiberiu, ironic blonde, geanina, theodora, ioan usca, androxa, dana, schtiel, rokssana, alice georgiana, oana, loredana, alex, roxana, octo cat, napocel, mirela, zinnaidapisicaru, vultureşti, peter, teo negură, gabryellehelen, denisa, dar nu numai pe ei, pentru că oricine poposeşte aici este binevenit.

 

Comentarii
 1. […] aceasta! Alex Mazilu, Motanul incaltat, Adrian Voicu, Schtiel, Schtiel1, Innerspace journal, Gabi, Coltu’ cu muzica, Cristian, Ioan Usca, Mesterul Manole, Alex Mazilu, Mirela Pete, Teo Negura, Androxa, Lunapatrata, […]

 2. Roxana spune:

  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Mircea Baniciu – “Vara la ţară”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Compact – “Fata din vis”

  • Călin spune:

   la ora la care ai venit la secţia de votare preşedintele secţiei de vot dormea ca porcul 🙂 . dar ai făcut bine că ai lăsat votul pe prag, l-a găsit acolo cînd s-a trezit şi l-a pus în urnă, împreună cu celelalte. mulţumesc pentru vizită şi vot. o zi frumoasă!

 3. Alex spune:

  Păi aşa:
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici” (melodia asta o tot ascult în maşină!)
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Compact – “Fata din vis” (ce-o mai cântam pe la liceu…)
  Mircea Baniciu – “Vara la ţară”.
  Faine melodii! Mi-au plăcut mult!

  • Călin spune:

   păi dacă e aşa, atunci aşa se notează şi aşa le-oi socoti, atunci cînd a fi vremea. mulţumesc de popas şi de vot. o noapte senină să ai!

 4. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Alecu Racoviceanu, Alex Mazilu, Coltu, Florina, Luna Patrata, Mesterul Manole, Mirela Pete, Raza, Theodora, Ulise, Vania. […]

 5. Peter spune:

  Bună seara,
  Cred că votul meu se potriveşte cu ordinea în care au fost prezentate: 1 – Compact, 2 – Cargo, 3 – Baniciu, 4 – Pittiş.
  Ca propunere, o susţin pe Mirela Pete (nu că-i din Cluj, ci pentru că îmi place cum cântă Aura Urziceanu). 😀
  O seară cât mai plăcută pentru toată lumea!

  • Călin spune:

   apăi şi dacă ar fi din Văscăuţi, nu cred că ar fi vreo problemă, atîta vreme cît melodia îţi place 😉 . mulţumiri pentru vot şi pentru susţinerea piesei interpretate de Aura Urziceanu. o seară faină şi ţie!

 6. […]   Coltu,   Ioan Usca,   Mesterul,   Mirela,  Florina, Ulise,  Alecu Racoviceanu,    Danutz,   Alex […]

 7. […]   Coltu,   Ioan Usca,   Mesterul,   Mirela,  Florina, Ulise,  Alecu Racoviceanu,    Danutz,   Alex […]

 8. Bună, Teo!

  Pittiş, “Sfîrşitul nu-i aici”

  Baniciu, “Vara la ţară”

  Cargo, “Dacă ploaia s-ar opri”

  Compact, “Fata din vis”

  aceasta e ordinea în care votez. 🙂

  • Călin spune:

   Teo e dincolo, în casa lui cu „Trafic cu hituri”, da nu-i bai, că şi mie mi se mai întîmplă să botez lumea 🙂 . mulţumesc pentru popasul pe aici şi pentru buletinul de vot completat atît de frumos. o seară faină să ai! Călin (că numai eu am mai rămas, Florin a dezertat)

 9. anastasia spune:

  bună seara, tuturor.
  vot:Baniciu, Cargo, Moţu, Compact.
  propunere:

  o seară frumoasă tuturor!

  • Călin spune:

   bună să vă fie seara! preşedintele comisiei a luat buletinul de vot, a notat şi propunerea lăsată şi v-a spus „să vă fie noaptea senină!”.

 10. rokssana spune:

  pittis,baniciu,cargo,compact
  si sustin propunerea Oanei Clara……Spin

  seara faina 🙂

 11. geanina spune:

  Ciaoo…

  1. Mircea Baniciu
  2. Compact
  3. Cargo
  4. F. Pittis
  Ce o sa te faci tu atatea propuneri, pentru ca si eu o sa propun asta:)

  Seara faina!

  • Călin spune:

   ei, că au rămas numai doi de „o” în salutul tău; cine i-a mîncat pe ceilalţi? 🙂 aşadar, ciaoo! cu propunerile nu am ce face, se descurcă ele de la sine, sînt deja două care au cîte 3 susţinători, aşa că alea au cele mai mari şanse să meargă mai departe. mulţumesc pentru vot şi propunere. o seară faină şi ţie!

 12. Diaconu Dana spune:

  Bună şi frumoasă seară!

  1. Cargo – „Dacă ploaia s-ar opri”
  2. Compact – “Fata din vis”
  3. Mircea Baniciu – “Vara la ţară”
  4. Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Susţin propunerea Oanei Clara, Spin!

  • Călin spune:

   iaca, am notat şi votul venit de la Sighii şi susţinerea propunerii venite de la Galaţi (dacă nu mă înşel, şi cred că nu mă înşel). bună şi frumoasă să îţi fie seara şi ţie!

 13. Shayna spune:

  Compact – “Fata din vis”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Mircea Baniciu – “Vara la ţară”
  Iar ca propunere, sa fie asta:

 14. psi spune:

  ziua bună şi de la mine.
  votul meu este: moţu, cargo, compact, baniciu.
  iar propunerea pe care o susţin astăzi este… ce a a lui cristi cu vh2.

  • Călin spune:

   ziua bună şi de la mine 🙂
   după cum ziceam, are Cristi talent în a lansa propuneri care să se bucure de susţinere. mulţumesc pentru vot şi pentru susţinerea celor de la VH2.

 15. pisicaru spune:

  Salut iata votul meu: 1 Pitis /2 Cargo /3 Compact /4 Baniciu / la propuneri sustin Cristi VH2

 16. oanaclara spune:

  Compact – “Fata din vis”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Mircea Baniciu – “Vara la ţară”

  Propunere :

  • Călin spune:

   s-a notat şi Spin la propuneri, iar buletinul tău de vot, completat ca la carte, l-am luat şi l-am pus la păstrare pînă de azi într-o săptămînă, cînd m-oi apuca de numărat. mulţumesc pentru vot şi propunere, o zi faină să ai (cît o mai fi rămas din ea)!

 17. Alexandra spune:

  Daca tot am ajuns pe la tine, hai să votez. Pittis, Cargo, Baniciu, Compact
  Si chiar daca stiu ca nu are sanse sa mearga mai departe, eu propun „Say Something” cu Laurentiu Cazan, pentru ca imi place 🙂

  • Călin spune:

   hai că-i o propunere interesantă, nu văd de ce eşti aşa de sigură că nu va merge mai departe. mulţumesc pentru vot şi propunere, o după-amiază faină, Ale!

 18. Mirela Pete spune:

  Sa votez:
  Florian Pittiş – “Sfîrşitul nu-i aici”
  Mircea Baniciu – “Vara la ţară”
  Compact – “Fata din vis”
  Cargo – “Dacă ploaia s-ar opri”

  Si o propunere: Aproape liniste – Aura Urziceanu.E foarte frumoasa.

  • Călin spune:

   nu pot comenta propunerile, nu am voie 🙂 ; oricum, melodia propusă de tine mai are şi alte variante, reuşite toate. mulţumesc pentru popasul pe la secţia de vot, pentru vot şi propunerea lăsată aici.

   • Mirela Pete spune:

    Adevarul este ca pana se aproba comentariile, se aduna multe propuneri foarte interesante. De data asta chiar aceasta melodie imi place cel mai mult, Nu voi uita ce exceptional canta Aura la festivalurile de jazz de la Sibiu si Costinesti, unde era aplaudata si acompaniata de mari maestri ai jazzului … Iar aceasta melodie o canta fantastic, fiind o bossanova greu de interpretat..
    Melodia fiind compusa de Alifantis, cred ca te referi la varianta interpretata de el.

    • Călin spune:

     adevărul e că mă străduiesc să aprob comentariile cît mai rapid cu putinţă 😉 . am avut o tentativă de a nu le mai modera, dar mi-a trecut, deşi, cel puţin la topuri, chiar cred că ar fi mai bine să nu fie moderate. pe de altă parte, cred că totuşi nu am chef să apară aici cine ştie ce minunăţii… da, la varianta cîntată de Alifantis mă refeream în primul rînd, dar şi la cea cîntată de Paula Seling (era să scriu Queen, că aia ascult acum 🙂 ) . o să mă mai gîndesc la partea cu comentariile; văd eu cum oi face pînă la urmă.

 19. lunabeteluna spune:

  Cate melodii frumoase…nu ma pot hotari, asa ca le las in ordinea aleasa de tine. Si ca propunere, vin cu melodia pe care am ales-o si eu astazi:

  • Călin spune:

   parcă am ascultat azi undeva melodia asta. nu mai ştiu unde, oare să fi fost pe blogul tău? 🙂
   mulţumesc pentru vot şi propunere, să ai o după-amiază frumoasă!

 20. De data asta, ordinea propusă de mine este : Pittiş, Baniciu, Cargo, Compact. 🙂

  • Călin spune:

   s-a notat şi votul tău, am pus bine buletinul pînă de azi într-o săptămînă, cînd voi face socoteala. mulţumesc pentru vot, o după-amiază frumoasă!

 21. Cristi spune:

  1. Mircea Baniciu
  2. Compact
  3. Cargo
  4. F. Pittis

  Propunerea mea este VH2:

 22. Zina spune:

  Ma bucur pentru Cargo, am fost una dintre cele care au pus pe locul intai cantecul lor. Si il pun si acum ! Deci: Cargo, Compact, Baniciu, Pitiş.

  • Călin spune:

   e o piesă frumoasă pînă la urmă, de fapt cred că toate sînt. mulţumesc pentru popasul pe la secţia de votare şi pentru vot.

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.