Drum de seară – 18

Posted: 08/11/2011 by Călin in drum de seară
Etichete:, , , ,

de mîine vom reveni la normal, la ceva ce devenise obişnuit prin paporniţă, blogul care l-a precedat pe acesta; asta înseamnă că începînd de mîine vom avea în fiecare zi cîte un top aici (pînă vineri inclusiv), iar de lunea viitoare ne vom întîlni cu fiecare din cele 5 topuri o dată pe săptămînă, urmînd să public mîine sau poimîine în pagina Topurile din colţ zilele în care ne vom întîlni cu fiecare în parte, iar sîmbăta va fi o zi dedicată numelor mari, iar pentru început ne vom opri la Pink Floyd. cît voi rezista şi cu matinale, şi cu drumuri de seară plus una bucată top pe zi, nu am idee, rămîne să descopăr, dar parcă deocamdată îmi e cam greu să mă despart de matinale sau de plimbările din faptul serii, aşa că voi încerca să le duc mai departe pe toate. deocamdată destul cu partea „administrativă”, e vremea să mergem mai departe în plimbarea noastră virtuală prin Irlanda.

astăzi ne vom îndrepta paşii către castelul Blarney, punct de atracţie pentru milioane şi milioane de turişti din întreaga lume. ceea ce vede vizitatorul secolului XXI la Blarney este de fapt a treia structură ridicată în acest loc. prima clădire, o fortificaţie din lemn, a fost construită aici în secolul al X-lea, fiind înlocuită în jurul anului 1210 cu o structură de piatră, care avea intrarea pe latura nordică, la aproximativ 7 metri deasupra solului. în jurul anului 1460 a fost construită varianta actuală, în timpul lui Dermot McCarthy, rege al Munster-ului, variantă care, deşi nu s-a conservat integral, are săli care pot fi vizitate de turişti. pentru această seară vă propun un scurt documentar despre acest castel, pe care sper să aveţi răbdare să îl urmăriţi. cei care vor dori să afle mai multe despre acest castel, despre istoria lui, pot vizita site-ul oficial al castelului. să vă fie noaptea senină!

sursa video: youtube (user – theblarneycastle)

Comentarii
 1. […] Helen, Theodora,  Zamfir, Aurora , CELLA,  -X-, SoriN  , tu1074  ,Lolita, Aurora, Gabi Cimpoca,Călin,Max […]

 2. […] Androxa, Atlantisra, Carla, Colțu cu muzică, Gabi,  G1b2i3, George, Ioan Usca, Ragnar, Rokssana, Schtiel, Shayna, Supraviețuitor, Vizualw   […]

 3. psi spune:

  seară bună, călin!
  vin la plimbare, cum să nu! dar fac eu ceaiul în seara asta, ok? 🙂

 4. Mirela Pete spune:

  „Castelul Blarney are 600 de ani vechime si este celebru mai ales din cauza ca aici se afla Piatra Blarney. Aceasta piatra este legendara piatra a elcoventei. Saruta aceasta piatra si niciodata nu iti vei mai pierde cuvintele.”
  Cum să nu doresc să ajung odată acolo?!
  Seară frumoasă!

  • Călin spune:

   da, aşa se zice, dar ca să săruţi piatra trebuie să urci sus în castel, deci e foarte bine să nu ai rău de înălţime 🙂 . pe lîngă asta, nu-i neapărat un exerciţiu foarte uşor ăsta cu sărutatul pietrei. o seară frumoasă şi ţie!

 5. Shayna spune:

  Printeselor le place la Castel, asa ca ma declar multumita de plimbarea din seara asta. 🙂 In orice castel e o lume de poveste ascunsa cumva prin zidurile vechi, imi place…
  Noapte lina si senina sa ai si tu! 🙂

  • Călin spune:

   de ar putea zidurile acelea vechi să spună toate poveştile pe care le-au văzut de-a lungul secolelor…castelul ăsta mai este renumit şi pentru o piatră, care zice-se că dacă o săruţi te va ajuta să găseşti întotdeauna cuvintele potrivite 🙂 . să-ţi fie noaptea senină şi ţie!

 6. Melly spune:

  Incantatoare locuri!
  Multumim de plimbare!

 7. Peter spune:

  Bănuiam că rămânem prin zonă…
  Excelent scurt metrajul, făcut de profesionişti. Nu e ceva senzaţional, dar frumuseţea prezentării te îmbie să vizitezi locurile.

  • Călin spune:

   nici măcar nu ştiu dacă e făcut de profesionişti, cred că mai degrabă e făcut de cei care se ocupă de administrarea castelului; dar chiar dacă nu o fi cel mai profesionist documentar cu putinţă, cred că îşi atinge pînă la urmă scopul.

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.