Sărbătoritul (sărbătoriţii) de ieri şi un remember

Posted: 26/10/2011 by Flo in muzici amestecate
Etichete:, , , ,

Nu am avut vreme ieri să mă ocup şi de sărbătoriţii zilei de ieri, datorită programului cam încărcat de la şcoli; uitându-mă eu azi pe un site să văd cine s-a sărbătorit ieri am constatat că au fost doi la număr. Primul, care mi-a sărit în ochi instantaneu, se cheamă Theodor Stolojan; m-am uitat să aflu de ce ar fi respectivul renumit şi nu am găsit nimic; nu are voce, nu are coloană, nu are nimic, dar are bani, ceea ce nu-i suficient ca să îi acord atenţie. Al doilea în schimb merită oarece atenţie, pentru că vorbim despre un percuţionist numai bun, care de prin 1989 cântă cu o trupă de care sigur aţi auzit şi căreia îi zice Red Hot Chili Peppers.

Chad Smith, pentru că aşa se cheamă percuţionistul în cauză, s-a născut în data de 25 octombrie 1961, în Richfield, Minnesota. Înainte de a se alătura trupei Red Hot Chili Peppers a cântat în alte trupe mai puţin cunoscute, cum sunt Jam Session, Pharaoh, Tobby Red, iar după ce a fost cooptat în trupa menţionată mai sus a avut numeroase colaborări cu alţi cântăreţi şi alte trupe, dintre care mai cunoscuţi sunt John Fogerty, Johnny Cash sau Kid Rock.

Ziceam în titlu că vă propun şi un remember, deşi unii s-ar putea să audă în premieră de cea despre care voi spune câteva vorbe în cele de mai jos. S-a născut pe 26 octombrie 1911 în New Orleans, Louisiana şi se numea Mahalia Jackson. Una dintre cele mai renumite cântăreţe de gospel şi în acelaşi timp o activă luptătoare pentru drepturile omului, ea a fost supranumită regina gospel-ului, iar Harry Belafonte spunea despre ea că a fost cea mai puternică femeie din Statele Unite. De-a lungul carierei ei a înregistrat aproximativ 30 de albume, dintre care nu mai puţin de douăsprezece s-au vândut în peste un milion de exemplare.

Pentru că nu mă pot abţine să nu îi dedic şi primului personaj de care am amintit o melodie, prima din cele 5 de mai jos îi este dedicată acestuia, următoarele două aparţin celor de la Red Hot Chili Peppers, iar ultimele două sunt interpretate de Mahalia Jackson, o voce cu totul deosebită.

sursa: youtube (user – OurLadyPeaceVEVO)

sursa: youtube (user – RHCPtv)

sursa: youtube (user – RHCPtv)

sursa: youtube (user – Taddypoe)

sursa: youtube (user – kinofritze1)

Acum trebuie să fug iar la facultăţi, că azi am şcoli pe reprize, aşa că mesajele or primi răspuns mai către seară. Ţucu-vă!

Ceva demn de citit, de văzut sau de ascultat găsiţi şi la meşterul manole, ioan usca, rokssana, dana, geanina, cristi, gânguritu, peter, vultureşti, melly, clipe de Cluj, androxa, ironicblonde, diverse diversificate

Comentarii
 1. Lenuta Enache spune:

  Buna dimineata !
  Am cam lipsit, probleme, dar ma intorc mereu cu drag!
  O ZI IMPLINITA 🙂

  • Flo spune:

   Bună dimineaţa! O să aveţi o surpriză, suntem doi de-acum, pentru că l-am convins şi pe Călin să mai scrie pe aici. Sper să fie o surpriză plăcută. Să vă fie ziua frumoasă!

 2. Peter spune:

  Uite că se vede cine are gusturi bune (Mahalia), că nici eu nu prea dau pe-afară pentru Pepperşi (bine că n-am scris pamperşi…) 🙂

  • Flo spune:

   Acuma, hai să nu fim răi, că totuşi Pepperşi-i ăştia sună mai bine decât…Pepe, de-un exemplu; nefericit exemplu, dar asta e acum. Mahalia, da, era cu totul şi cu totul altceva, iar cine nu recunoaşte asta…treaba lui, că tot nu am ce-i face 🙂

 3. Marian din...Berceni spune:

  Morosene…nu m-am omorat in viata mea dupa cei de la Red Hot Cili Peppers…dupa Stolojan..cu atat mai putin ! Trebuie insa sa te felicit pentru readucerea in memorie a Mahaliei Jackson. ..Sper ca ” vizitatorii ” blogului dumitale sa recepteze ca atare acest remember. Cu adevarat Mahalia Jackson a fost { este inca deoarece inca nu s-a gasit nimeni sa-i ia locul binemeritat pe care si l-a castigat in istoria muzicii} cea mare dintre …mari.Deci …multam morosene !

  • Flo spune:

   No, mie îmi plac Red Hot Chili Peppers; nu tot ce cântă ei, dar vreo 4-5 piese îmi plac; Stolojan…pauză, mai bine nici nu pomeneam de el. Iar Mahalia, da, aici vorbim despre o voce feminină cu totul deosebită, cum nu ştiu dacă a mai fost alta de la ea încoace. O seară faină!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.