Colţul cu classic rock – 1

Posted: 22/10/2011 by Flo in colţul cu rock clasic
Etichete:, , , , , ,

Nu ştiu ce înţelegeţi voi prin rock clasic, dar mie nu mi-e tocmai bine definit termenul ăsta, nu ştiu unde începe şi unde se termină; rock-ul anilor 1950-1960 este unul cât se poate de clasic, de acum şi cel de prin anii 1970-1980 poate fi considerat tot aşa. Iar dacă lucrurile stau în acest fel, muzica ce o vom avea aici se va întinde pe un interval destul de mare de timp, care se va opri probabil undeva la anii ’90. Despre regulile topurilor din colţul meu cu muzică nu voi mai povesti aici, cei care vor să le citească le pot găsi în pagina „Topurile din colţ”.

Vorba lungă-i sărăcia omului, aşa că ar fi vremea să trecem la treabă, să vă spun ce am ales pentru această ediţie. Piesele pentru care aştept voturile voastre (dar şi propunerile voastre pentru următoarea ediţie) în următoarele două săptămâni sunt interpretate de Bruce Springsteen, The Doors, Aerosmith şi Steppenwolf. Poate că nu or fi numele cele mai mari şi poate nici piesele cele mai reprezentative pentru classic rock, dar de aici încolo eu mă spăl pe mâini şi las în sarcina voastră să aduceţi aici tot ce este mai bun, prin intermediul propunerilor pe care le veţi face. Lista completă a celor patru piese arată cam aşa, iar ea este urmată de clipuri ale acestor piese:

 • Bruce Springsteen – „Born In the USA”
 • The Doors – „Light My Fire”
 • Aerosmith – „Janie’s Got A Gun”
 • Steppenwolf – „Born To Be Wild”

sursa: youtube (user – TheGoodOldRock)

sursa: youtube (user – TheGoodOldRock)

sursa: youtube (user – TheGoodOldRock)

sursa: youtube (user – TheGoodOldRock)

Cu topul cu rock clasic ne vom mai întâlni fix peste 15 zile, însă peste doar trei zile, adică marţi, avem întîlnire cu topul cu muzică romantică, iar până atunci vă mai aştept pe aici, pentru că s-ar putea să mai găsiţi lucruri care să vă placă.

Ţucu-vă!

Ceva numai bun de citit, văzut sau ascultat găsiţi şi la ei: meşterul manole, melly, anastasia, laivindur, vultureşti, tiberiu, androxa, peter, lunabeteluna, zinnaida, lunapătrată, blog leneş, vizualw, teo negură, alt cer senin, cristi, alex, digodana, alina de din jos, normalitatea anormală

Comentarii
 1. dora spune:

  E tare greu in coltu’asta,nu pentru ca nu-mi place muzica rock classic.Si cum altfel, din moment ce toata fiinta mea(jucausa) vibreaza in acordurile chitarelor si bateriilor.

  Ma incurca putin clasicul,stiu ca apare prin anii /50 si eu as merge doar pana prin /70….ca atunci apare hard rock,heavy metal,punck-alte metale….si alternativele.

  Din cei propusi iata ce am ales:1 The Doors 2.Bruce Springteen 3Aerosmith 4.Ste ppenwolf .

  O propunere am si eu:Chuck Berry ,un pionier al rockului classic.

  • Călin spune:

   e puţin cam greu să zici că rock-ul clasic e de la data de…pînă la data de, aşa că aici îmi permit să las un interval de timp mai mare, care să se oprească undeva prin anii 80, poate chiar şi mai încoace; oricum, piesele mai vechi pot intra foarte bine şi la „vechituri”. mulţumesc pentru vot, ai propus Chuck Berry, însă nu mi-ai dat o piesă anume. laşi la latitudinea mea, ori îmi dai şi un titlu?

 2. Andrei spune:

  Vot meu ii fix pe dos de cum is puse la tine, adica: Steppenwolf, Aerosmith, The Doors si Bruce. Si sustin propunerea facuta de diversed, adica „Stairway to Heaven”, deşi mă tenta şi „Lazy”.

  • Flo spune:

   M-ai bombardat cu voturi! Le-am pus bine, pe fiecare în urna corespunzătoare şi le-oi scoate când a fi să fac socotelile. Mulţam fain de voturi, propuneri sau susţineri!

 3. diversed spune:

  Bruce Springsteen – “Born In the USA”
  The Doors – “Light My Fire”
  Aerosmith – “Janie’s Got A Gun”
  Steppenwolf – “Born To Be Wild”

  Propunerea mea: Led Zeppelin – Stairway to Heaven

 4. Dana Diaconu spune:

  Yeeeeees, let’s rock!

  Aerosmith – „Janie’s Got A Gun”
  Steppenwolf – „Born To Be Wild”
  The Doors – „Light My Fire”
  Bruce Springsteen – „Born In the USA”

  Încă un vot pentru Cristi și ai lui AC / DC!

 5. psi spune:

  the doors
  aerosmith
  bruce cpringsteen
  steppenwolf

  iar ca propunere, merg pe mâna lui cristi, ac/dc

  • Bună mână a avut Cristi în ediţia asta, parcă au mai fost şi alţii care au mers pe mâna lui 🙂 . Dacă votu-i la locul lui în urnă şi propunerea-i lăsată, io nu vă pot dori decât să aveţi o seară faină!

 6. Mirela spune:

  Buna seara!
  Iata votul meu:
  The Doors – “Light My Fire”
  Aerosmith – “Janie’s Got A Gun”
  Bruce Springsteen – “Born In the USA”
  Steppenwolf – “Born To Be Wild”

  Sustin propunerea pandhorei, – Led Zeppelin-Kashmir! 🙂

  • Dacă aţi băgat buletinul de vot în urnă şi mi-aţi dat ştampila, puteţi merge la prezidentul secţiei de vot să vă înapoieze cartea de identitate 🙂 . Mulţumiri pentru vot şi pentru susţinerea bărboşilor de la Led Zeppelin.

 7. […] Colțu’, Teo Like this:LikeBe the first to like this […]

 8. schtiel spune:

  steppen , doors , aero si bruce
  sustin led zep 😀

 9. pandhoraa spune:

  imi place clipul pe care l-ai ales pentru „light my fire”…am o slabiciune pentru „Doors” si mai ales pentru Jim Morrison…a fost un tip special 🙂

  1.- The Doors
  2.- Aerosmith
  3.- Bruce Springsteen
  4.- Steppenwolf

  nu pot spune ca am un gen de muzica al meu…am interpreti sau formatii preferate care acopera mai multe genuri…pentru azi propunerea mea este-o alta slabiciune – Led Zeppelin-Kashmir 🙂

  • Da, a fost un tip special, care s-a dus mult prea devreme…Mulţam fain de vot şi de propunerea-slăbiciune pe care mi-ai lăsat-o şi căreia oi încerca să îi ataşez şi un clip.

 10. Peter spune:

  Încă odată bun găsit!
  Părerea mea:
  1. Aerosmith;
  2. Bruce Springsteen;
  3. The Doors;
  4. Steppenwolf.
  Iar dacă tot ai adus vorba de rock clasic, las şi eu o piesă…

 11. rokssana spune:

  The Doors,Aerosmith,Bruce Springsteen,Steppenwolf

  sustin propunerea lui Cristi 🙂

  seara faina sa ai !

 12. Doru spune:

  Intru, sfios, în secţia de vot (amintindu-mi de o scrisoare de-a lui Tudor Muşatescu în care un deţinut scria că este la „secsia pasional”), dau zîua bună, iau fain-frumos buletinul de vot şi mă dau pe ştampilă:
  Aerosmith – “Janie’s Got A Gun”
  Steppenwolf – “Born To Be Wild”
  The Doors – “Light My Fire”
  Bruce Springsteen – “Born In the USA”

  Iar la propunerea lui Cristi cu AC/DC subscriu, entuziast …
  Dau la bună recetire şi ies cătinel!
  Toate cele bune!

  • Atunce cu sfioşenie am luat şi io ştampila de la matale şi ţi-am înmânat buletinul după ce ai băgat votu-n urnă. La bună recitire zic şi io, da nu ies, că mai am alegători care trebuie să-mi vie. Toate cele bune!

 13. CELLA spune:

  probabil că am să patinez în spam pe motiv de linkuri
  ‘mă risc că trăiesc rockerist 😉
  pentru voi, topul altora:

  preferatele mele-s baladele :

  propunerea-i, azi. :

  şi
  topul meu, din ce-ai propus:
  1.- THE DOORS
  2.- AEROSMITH
  3.- BRUCE SPRINGSTEEN
  4.- STEPPENWOLF
  zi faină, tuturor… chiar de nu vă place ce ‘fac eu’:(

  • Dacă îţi plac baladele nu-i aşa mare bai, şi mie îmi plac, aşa că o să găseşti şi de-alea din belşug prin colţul meu, poate chiar mâine; uite, mi-ai dat o idee, mâine după-amiază ascultăm balade 🙂 . Spamul nu-i bai, că oricum îl verific înainte să şterg ce-i acolo, oricum de data asta nu a băgat comentariul tău acolo. Mulţam fain de vizită, vot şi propunere; pe mine nu mă deranjează ce-ai făcut, mai ascult nişte muzică faină 🙂

 14. Marian din...Berceni spune:

  1] The Doors-Light my fire . 2]Aerosmith-Janie’s got a gun. 3]Steppenwolf-Born to be wild si pe 4 Bruce Springsteen cu al sau „Born in the USA” desii parinintii sai erau nascuti unul in Canada iar altul prin…Australia.Ca propunere…fara multa discutie AC/DC… cu ce vrei matale ca ….AC/DC ramane totusi …AC/DC.Frate dar secretos a fost amicul …Calin ! Am vazut ca-i place poezia insa …sincer nu-mi inchipuiam ca poate si el este un Dan Barbilian in devenire. Sint placut surprins, si-mi pare rau ca { din motivele sale } nu mai posteaza in „papornita” .Nu stiu cum se ureaza la voi in Maramures ” Un sfarsit de saptamana cat mai placut”…asa ca voi zice ca la noi la Bucuresti : Sa-ti ” mearga-n”…plin ! Sanatate maxima!!!

  • Mulţam fain de vot, dacă ai propus AC/DC cred că nu-i bai dacă om merge pe mâna lui Cristi, care a propus o piesă de-a lor. Ehe…Călin aiesta scrie de multă vreme şi nu scrie rău defel, numa că nu scrie mult, scrie numa atunci când are el chef, când îi vine a scrie; iar de scris în paporniţă tot a mai scrie el cândva, că a lăsat-o la locul ei şi-o zis c-a reveni 🙂 . Bine-i şi ca la Bucureşti, nu am io bai cu de-astea, să-ţi meargă şi ţie din plin şi să ne vedem (sau să ne întâlnim aici) sănătoşi!

 15. Shayna spune:

  Buuuun, ia sa vedem care e ordinea mea…
  The Doors – “Light My Fire”
  Aerosmith – “Janie’s Got A Gun”
  Steppenwolf – “Born To Be Wild”
  Bruce Springsteen – “Born In the USA”
  Cam asa ceva… Iar propunere, dupa cum il obisnuisem si pe Calin, ce imi vine in minte mai intai… deci asta:

  No, imi place mult de tot rock-ul asa ca mi-a prins bine, multumesc! 🙂

  • Apăi dacă te-am prins cu rock-ul îi numa bine, că azi mai am o porţie, un nene din ăla de zice la chitară de îţi stă mintea-n loc. Tot ţi-am promis ieri un regal de muzică 🙂 . Mulţam fain de vot şi de propunere, o după-amiază ploioasă să ai (dacă aşa-ţi place, aşa-ţi urez)!

 16. androxa spune:

  Aerosmith
  Bruce Springsteen
  The Doors
  Steppenwolf

  Have a great weekend 🙂

 17. […] tuturor pinguitorilor ( şi nu doar) : Coltu, Cristi, G1B2I3, Luna Patrata, Mesterul Manole, Mirela Pete, Napocel,  Tu1074, Vania, Zina. […]

 18. Cristi spune:

  1. Bruce Springsteen
  2. The Doors
  3. Aerosmith
  4. Steppenwolf

  Propunerea mea este AC/DC:

  • Mulţam fain de vot şi de propunere, eşti primul alegător de aici. Amu poţi mere la prezidentul secţiei de vot să îţi iei buletinul, da’ numa după ce îmi dai ştampila 🙂

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.