Colţul european – 2

Posted: 11/11/2011 by Călin in colţul european
Etichete:, , , , , , , , ,

sursa: youtube (user – emimusic)

am aşteptat cu înfrigurare mai bine de jumătate de zi sfîrşitul ăla al lumii mult promis, dar nu s-a întîmplat nimic; ba a mai ieşit şi soarele, parcă pentru a-mi zice că toate-s la locul lor. şi cum stăteam şi mă uitam la cerul aproape senin m-a străfulgerat (din senin) una bucată idee; ştiam ce am de făcut! am dat fuga la tata Miriapodu’, un fel de şaman local, expert cu acte în regulă în magie albă, magie neagră, roz, gri, violet şi, bineînţeles, portocalie, licenţiat în dat în bobi, în tarot şi în dat în gropi. tata Miriapodu mi-a ascultat plictisit păsul, în vreme ce băga în el ultimele linguri de fasole frecată dintr-un castron imens, apoi s-a şters cu delicateţe la gură cu dosul mîinii, şi-a ridicat fizicul de halterofil pensionat de pe scaun şi a aprins vreo trei lumînări şi a dat drumul unui casetofon, din care s-a auzit imediat o voce lălăită ce behăia ceva de lanţuri, bani şi duşmani. a consultat apoi foarte preocupat cîteva pagini din Can-Can, după care şi-a fixat ochii mici, porcini pe globul de sticlă ce trona în mijlocul mesei; m-am uitat şi eu atent la glob, nu am reuşit să văd nimic, pînă la urmă nu era decît un glob de sticlă transparentă. a luat apoi nişte cărţi slinoase, le-a amestecat bine, după care le-a înşirat pe masă, studiindu-le, vădit preocupat, preţ de cîteva minute. apoi, lăsîndu-se pe spate, în vreme ce scaunul protesta vehement prin scîrţîituri jalnice, şi consultînd atent coada pisicii, care coadă nu avea defel stare şi se tot mişca ba într-o direcţie, ba în alta, scărpinîndu-se graţios în nasul borcănat, a dat într-un final verdictul: „Fătul meu, dejaba aştepţi tu sfîrşitu’ lu’ lumea asta, că nu a fi să fie decît mai încolo; cărţile şi gloaba de cristal îmi zîce că n-a fi să să-ntîmple numa’ prin data de 13 a treişpea a lu’ 2013.”. chiar dacă pisica şamanului nu părea deloc mulţumită de diagnosticul stabilit de stăpînul ei şi începu să miaune cu înverşunare, m-am ridicat şi am ieşit din încăperea în care mirosea a fasole frecată şi tutun ieftin; puţin năucit de ce mi-a zis tata Miriapodu’, şi oarecum bucuros în acelaşi timp, m-am întors acasă şi m-am pus în faţa calculatorului, zicîndu-mi că dacă tot nu a fi să fie azi sfîrşitul lumii poate că ar fi cazul să îmi bag nasul prin colţul european.

prin urmare, iaca ce spun cele 13 voturi care au fost lăsate în colţul cu muzică europeană, voturi pentru care le mulţumesc celor care au poposit pe la secţia de vot: 1. H.I.M. – 40 de pucte; 2. BZN – 37 de puncte; 3. Zdob şi Zdub – 32 de puncte; 4. Demis Roussos – 21 de puncte. aşadar, votul zice că Zdob şi Zdub şi Demis Roussos ne părăsesc, iar noi mergem mai departe cu H.I.M şi BZN, cărora li se adaugă propunerile făcute de Andrei şi lunabeteluna, adică I Pooh (de fapt, numele lor este Pooh, dar, după modelul englezesc, cu „the” în faţă, au adăugat şi ei un „i”) şi Manu Chao, acesta din urmă avînd şi oarece noroc, pentru că a fost nevoie să trag la sorţi. mai jos aveţi lista completă a celor patru piese pentru care aştept voturile voastre (împreună cu propunerile aferente, fireşte) pînă joia viitoare, iar lista este urmată, ca de obicei, de clipuri ale melodiilor. cei care vor să afle mai multe despre topurile din colţ, despre regulile – puţine la număr – după care funcţionează acestea, pot găsi aceste informaţii în pagina căreia îi spune Topurile din colţ. vă fie după-amiaza frumoasă şi spor la vot 🙂

  • I Pooh – „Uomini soli”
  • BZN – „Dance, Dance”
  • Manu Chao – „Me Llaman Calle”
  • H.I.M. – „In Joy and Sorrow”

sursa: youtube (user – drudifaenza)

sursa: youtube (user – yolkinnicita8)

sursa: youtube (user – manuchao)

sursa: youtube (user – HIMVEVO)

la o repriză de muzică europeană îi invit şi pe tiberiu, ioan usca, pandhoraa, rokssana, cristian, zinnaida, peter, cristi, cella, psi-words, pisicaru, schtiel, theodora, vultureşti, melly, dana, oana, luna pătrată, diverse, roxana, gînguritu, androxa, mirela, anotimpuri colorate, lili3d, anastasia şi, cum e şi normal, pe teo negură, dar oricine altcineva este binevenit.

 

 

Comentarii
  1. Roxana spune:

    BZN – “Dance, Dance”
    I Pooh – “Uomini soli”
    H.I.M. – “In Joy and Sorrow”
    Manu Chao – “Me Llaman Calle”

    …sustin propunerea Mirelei…

    • Călin spune:

      habar n-am care-i propunerea mirelei, dar o găsesc eu; ştiu că musai e ceva irlandez, că în ultima vreme am avut amîndoi ceva cu Irlanda şi muzica irlandeză 🙂 . mulţumesc pentru vizita pe la secţia de vot şi pentru vot. o seară frumoasă!

  2. lunabeteluna spune:

    Uof, ma lupt cu timpul si ma bucur pentru Manu Chao, pe care bineinteles ca il situez pe primul loc 😀 Pe 2 Him, 3 BZN si 4 Pooh. Seara frumoasa

    • Călin spune:

      eu mă lupt cu calculatorul şi cu Mozilla, care numai rateuri îmi dă astăzi 🙂 . că i-ai pus pe Manu Chao pe primul loc nu mă miră, parcă de la tine a venit propunerea. 😉 mulţumesc pentru vot, o seară frumoasă şi ţie!

  3. pandhora spune:

    topul meu :

    1-I Pooh
    2-BZN
    3-Manu Chao
    4.-H.I.M.

    propunera mea ar fi Nek cu „Laura non c’e” 🙂

    • Călin spune:

      am luat frumuşel comentariul tău din spam, unde nu ştiu de ce l-a plasat akismet, am luat şi buletinul de vot şi am notat la catastif şi propunerea. o după-amiază frumoasă!

  4. […] tuturor pinguitorilor (şi nu doar): Adi Voicu, Bogdan Onin, Coltu, G1B2I3, Gabriela Savitsky, Luna Patrata, Mesterul Manole, Mirela Pete, Supravietuitor, Vania. […]

  5. anastasia spune:

    bună seara tuturor,
    votez cam aşa:
    1.H.I.M. – “In Joy and Sorrow”
    2. Manu Chao – “Me Llaman Calle”
    3. I Pooh – “Uomini soli”
    4. BZN – “Dance, Dance”
    şi propun:

    o seară frumoasă!

    • Călin spune:

      bună seara! mulţumiri pentru trecerea pe aici, pentru vot şi propunere. iar de am modificat ceva la link, adică de am pus altul, sper să nu fie cu supărare, dar cred că e mai ok dacă se poate urmări direct aici, fără să mai trebuiască să deschizi alte cele. o seară frumoasă!

  6. psi spune:

    sara bună şi de la pisic!
    votul meu este:
    bzn, manu chao, i pooh şi him
    iar ca propunere merg pe mâna shaynei: goran bregovic să fie.
    şi acum fug repede la plimbarea de seară. 🙂
    na, uite că m-am răzgîndit; hai să fie totuşi Nightwish

  7. Peter spune:

    Votul meu: 1. – HIM, 2.- BZN, 3.- POOH şi pentru 4 ce rămâne…
    Ca propunere, revin cu fixul meu pentru nordici… (sper să nu mai fi fost, că n-am ţinut evidenţa).

    • Călin spune:

      şi ce rămîne pentru ultimul loc este Manu Chao. s-ar putea să mai fi fost Nightwish, dacă nu aici, atunci măcar în răposata paporniţă, dar ăsta nu e un impediment, pînă la urmă poţi propune şi de 100 de ori o melodie. şi cred că îmi aduc aminte şi cine a propus-o, că eraţi doi cu trupe nordice în perioada aia, Alexandra a fost cea care i-a propus; şi parcă şi pe H.I.M. tot ea i-a propus acolo. prin urmare, propunerea e cît se poate de valabilă. mulţumesc pentru popasul prin secţia de votare, pentru buletinul de vot completat inteligibil (că nu e tocmai impecabil 🙂 ) şi pentru propunere, care mie chiar îmi place. o seară frumoasă!

  8. CELLA spune:

    vai dă capu şi de ‘zilele nopţilor’ mele :)))
    B.Z.N. mi-a bîzîit viaţa de mi-a făcut-o fărîme… fractali
    ‘pă melodia aia ‘m-am lămurit’ că ochii albaştri-s VERZI atunci cînd mint
    deci !!! :
    i-am ‘dat papucii’ şi l-am iubit 😉 … în gînd

    susţin propunerea Mirelei !

    topitop, io:

    1.- B.Z. N. !
    2.- H.I.M.
    3.-MANU CHAO
    4.- I POOH

    seară liniştită, tuturor

    • Călin spune:

      îmi place formularea cu „zilele nopţilor” tale 🙂 . nu ştiam că anumiţi ochi îşi schimbă culoarea atunci cînd proprietarul lor minte, dar nu mă surprinde treaba asta, că ai mei îşi schimbă culoarea cum au ei chef, ba îs căprui, ba verzi, ba de o culoare nedefinită; m-am amuzat copios cînd mi-am văzut precedenta carte de identitate, în care aveam ochi albaştri, că numa aşa nu îi avusesem niciodată 🙂 . şi dacă mi-ai zis cu ochi albaştri, hai să îţi răspund cam pe acelaşi calapod:

      aşe, şi în loc de concluzie, mulţumesc pentru popasul pe aici, pentru vot şi susţinerea…nu mai ştiu cui (dar descopăr eu) 🙂
      o seară faină şi ţie!

  9. Diaconu Dana spune:

    Azi îţi las în fugă gândul muzical! Topul invers faţă de cum ai scris tu :D, iar propunerea susţinută este cea a Mirelei! Îţi cer scuze că sunt laconică, dar revin la altele mai cu timp, promit! 🙂 Un sfârşit de săptămână liniştit!

    • Călin spune:

      propunerea Mirelei numai ceva irlandez poate să fie, Thin Lizzy dacă nu mă înşel; iar cu ordinea inversă mă descurc eu, nici o problemă 😉 . mulţam de vot şi pentru susţinerea propunerii Mirelei. o seară faină pe Cibin!

  10. Cristi spune:

    1. BZN
    2. M. Chao
    3. I Pooh
    4. HIM

    Propunerea mea este Gipsy Kings:

    • Călin spune:

      şi dacă tot sîntem la premiere, nici Gipsy Kings nu a mai fost pe aici 😉 . mulţumesc pentru vot şi propunere, o seară faină să ai!

  11. Shayna spune:

    Ordinea la mine este asa…
    BZN – “Dance, Dance”
    Manu Chao – “Me Llaman Calle”
    H.I.M. – “In Joy and Sorrow”
    I Pooh – “Uomini soli”
    Frumos ce ai scris astazi, mi-a placut. 😉 Aaaa,sa ma gandesc la o propunere…de fapt, stiu deja, gata…

    • Călin spune:

      e, na…Bregovic chiar nu a mai fost pe aici, nici măcar în paporniţă nu a fost prin topuri, dar acolo aveam eu grijă să îi mai fac loc din cînd în cînd.mulţumesc pentru vot şi propunere, ne întîlnim mai tîrziu la o plimbare 😉

  12. geanina spune:

    ciaooo….

    BZN – “Dance, Dance”
    I Pooh – “Uomini soli”
    Manu Chao – “Me Llaman Calle”
    H.I.M. – “In Joy and Sorrow”
    si propun:


    papa…

    • Călin spune:

      ciaooo! 🙂
      o fi fost il videoclip ufficiale ceea ce ai pus aici, doar că nu funcţiona, te fugărea în youtube, aşa că l-am înlocuit cu unul care se poate vedea direct de aici. mulţămesc pentru poposul pe la secţia de votare, pentru vot şi propunere. o după-amiaza frumoasă! (nu ştiu de ce nu îmi plac mie „pa”, „hai pa”, „papa” şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă, aşa că nu le folosesc)

  13. lili3d spune:

    1. I Pooh
    2. H.I.M.
    3. Manu Chao
    4. BZN

    • Călin spune:

      nu ştiu de ce s-a gîndit akismet-ul ăsta că ar fi cazul să pună comentariul tău la spamuri; nu că m-ar deranja foarte tare, că eu verific şi pe acolo, dar poate alţii nu o fac. în altă dezordine de idei, mulţumesc pentru popasul pe la secţia mea de votare şi pentru buletinul de vot completat exemplar!

  14. Salut!
    Despre prezicătorii sfîrşitului lumii nu am decît un comentariu de făcut: imbecili siniştri.

    La top, de acord cu ordinea propusă deşi, parcă nostalgia m-ar îndemna să schimb locul 1 cu locul doi dar, rămîne cum este. 🙂

    O zi faină!

    • Călin spune:

      şi nu mi-a zis bine tata Miriapodu??? că a fi în 13 a treişpea 2013? o fi ştiind el ceva 🙂 . dacă zici că rămîne ordinea de acolo, atunci să rămînă, nu pot zice eu altceva 🙂 . mulţumesc pentru vizita prin secţia mea de votare, o după-amiază frumoasă!

  15. Mirela Pete spune:

    Topul meu:
    H.I.M. – “In Joy and Sorrow”
    Manu Chao – “Me Llaman Calle”
    I Pooh – “Uomini soli”
    BZN – “Dance, Dance”

    Propunerea mea:Thin Lizzy – Dancing in the moonlight

    Inca e soare la Cluj! 🙂

    • Călin spune:

      na, că a fugit soarele între timp 😦 . bag de seamă că avem ce avem cu irlandezii în ultima vreme, că şi propunerea ta tot de acolo vine 🙂 . mulţumesc pentru vot şi propunere, o după-amiază frumoasă!

Dacă ai ceva de zis, aici e locul. Bălăriile nu se acceptă!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.